Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:24 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Harghita Jurnal operativ al ultimelor 24 de ore

ro

09 Apr, 2024 14:07 289 Marime text
BULETIN  INFORMATIV
 
Jurnal operativ al ultimelor 24 de ore
În cursul zilei de ieri, 08 aprilie a.c., 8  persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD. În afara acestor situații, pompierii harghiteni au intervenit pentru stingerea a două incendii, din care o ardere necontrolată de vegetație uscată și deșeuri de material lemnos, în municipiul Toplița, zona Dealu Igeului, în urma căreia a fost afectată o suprafață de teren de circa 3 hectare.
 Luni, în jurul orei 14:20, pompierii militari și civili din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc/Punct de Lucru Bălan și SVSU Sândominic au intervenit, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, pentru gestionarea unei situații de urgență, generată de producerea unui incendiu, în localitatea Sândominic. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la o anexă gospodărească, pe o suprafață de circa 40 mp. Din fericire, evenimentul s-a soldat doar cu pierderi materiale, evaluate la aproximativ 50.000 lei. Ca urmare a producerii incendiului, cel mai probabil, din cauza unui conductor, cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată (scurtcircuit electric), au ars grajdul cu șură, 3 t de fân, 1 mc scândură, 1 mc lemne de foc și două motocositoare.
Pentru înlăturarea acestui risc, nu uitați să respectați următoarele măsuri:
  • verificați periodic instalațiile electrice astfel încât să puteți înlătura defecțiunile;
  • nu folosiţi instalaţii electrice cu improvizații;
  • la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;
  • verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;
  • nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite;
  • instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului.
Siguranța dumneavoastră rămâne o prioritate pentru noi, astfel că și în perioada următoare pompierii salvatori harghiteni rămân la datorie pregătiți să intervină cu mijloacele tehnice din dotare, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
De asemenea, și aplicația mobilă DSU oferă informații extrem de utile despre prevenirea sau modul de reacție în cazul producerii unor situații de urgență. Aceasta poate fi descărcată, gratuit, din App Store sau Google Play.
 
 
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE
ŞI RELAŢII PUBLICE         
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii