Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:23 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Harghita Județul Harghita sub Cod Galben de cantități însemnate de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece

ro

03 Apr, 2023 15:38 577 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ
 
Județul Harghita sub Cod Galben de cantități însemnate de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece
 
Începând de astăzi, 03 aprilie, ora 23 și până miercuri, 05 aprilie, ora 10, județul Harghita se va afla sub incidența unei atenționări meteorologice Cod Galben, conform informării transmise de către Administraţia Naţională de Meteorologie.
 
             În intervalul menţionat, vremea va fi deosebit de rece și temporar vor fi precipitaţii. La munte și în zonele mai joase de relief din Transilvania se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare și local se va depune strat de zăpadă. Cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp. Vântul va avea intensificări temporare, iar în a doua parte a săptămânii vor mai fi intervale cu precipitații mixte.
            În scopul prevenirii situațiilor de urgență generate de fenomenele meteorologice avertizate, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Oltul” al județului Harghita recomandă cetățenilor respectarea următoarelor măsuri:
  • Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.
  • Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).
  • Urmăriți buletinele meteorologice și recomandările autorităților.
  • Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.
  • Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.
            Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                    COMPARTIMENTUL INFORMARE                                                                               ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii