Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:42 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Harghita Incendiu de natură electrică, produs în Porumbenii Mari

ro

17 Feb, 2023 13:25 638 Marime text
BULETIN  INFORMATIV
 
Incendiu de natură electrică, produs în Porumbenii Mari
 
Un nou incendiu de natură electrică a izbucnit seara trecută, la o anexă gospodărească din localitatea Porumbenii Mari, după ce, în urmă cu o zi, un eveniment similar s-a produs la o locuință din comuna  Joseni. Pentru gestionarea evenimentului, la adresa indicată de apelantul numărului unic 112, au fost mobilizați de urgență, peste 30 de pompieri militari și civili din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc, SVSU Cristuru Secuiesc, Mugeni și Porumbenii Mari, cu trei  autospeciale de lucru cu apă și spumă.  Ajunse la fața locului, echipajele de pompieri au constatat că incendiul se manifesta la acoperișul și tavanul anexei gospodărești,  pe o suprafață de  aproximativ 80 mp, existând riscul extinderii flăcărilor la două case  situate în imediata apropiere. Forțele de intervenție au reușit să localizeze și lichideze incendiul în mai puțin de 3 ore, împiedicând propagarea și salvând astfel bunuri de o valoare considerabilă. Ca urmare a producerii evenimentului, a cărui cauză probabilă a constituit-o un conductor/cablu electric defect, au ars cca. 80 mp din acoperișul anexei, 2 porți din lemn, cca. 1000 kg lemn de foc depozitat în magazia anexei  și 300 kg fân.
Pompierii militari harghiteni trag, din nou, un semnal de alarmă cu privire la pericolul pe care îl reprezintă instalațiile, echipamentele și aparatele electrice defecte, cu improvizații, suprasolicitate sau lăsate în funcțiune nesupravegheate, aducând în atenție faptul că în interval de două zile, în județul nostru, s-au produs două incendii de natură electrică, care pot fi prevenite dacă sunt respectate următoarele măsuri:
- efectuați verificarea periodică a instalației electrice;
- nu folosiți instalații electrice improvizate;
- la suplimentarea receptoarelor asigurați-vă că instalația existentă poate prelua consumul adițional;
- verificați periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice și înlocuiți-le atunci când sunt uzate;
- nu folosiți prize sau întrerupătoare slăbite;
- nu suprasolicitați o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent;
- echipați tabloul electric cu siguranțe corect dimensionate.
Totodată, în ultimele 24 de ore, echipajele operative au acționat la  o misiune de asigurare/supraveghere zonă, în urma unui accident rutier produs pe DN 13A în  localitatea Satu Mare, iar paramedicii SMURD au asistat medical 8 persoane cu diverse afecțiuni medicale și traumatisme.
 Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
 
 
                                        COMPARTIMENTUL INFORMARE  ŞI RELAŢII PUBLICE                                                                                                                 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii