Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Harghita Buletin informativ - 27.12.2021

ro

27 Dec, 2021 14:24 698 Marime text
BULETIN  INFORMATIV
 
Pompierii militari harghiteni, la datorie de Crăciun
Pentru gestionarea tuturor solicitărilor primite, în perioada Crăciunului, salvatorii harghiteni s-au aflat, zilnic, la datorie pentru asigurarea protecției și siguranței cetățenilor.
În zilele de 24, 25, și 26 decembrie s-au înregistrat 26 de situații de urgență. Pompierii au intervenit pentru stingerea a 3 incendii, iar echipajele SMURD au acționat în 22 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat și 1 caz pentru descarcerarea unei victime, în urma producerii unui accident rutier. Totodată, în cele trei zile, 25 persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD.
O misiune care s-a soldat cu victimă a avut loc vineri, 24 decembrie, pe DE 578, km 186+125 m, unde echipajele de descarcerare și prim ajutor din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița au intervenit în urma unui accident rutier, produs pe raza comunei Stânceni, sat Ciobotani, județul Mureș. Un autoturism a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat pe pavilion. În urma evenimentului rutier au rezultat 2 victime, dintre care una încarcerată, în stop cardio-respirator. Pompierii au extras persoana, însă, în ciuda tuturor eforturilor depuse de pompieri, conducătorul autoturismului, în stop cardio-respirator, în vârstă de 71 de ani, nu a răspuns manevrelor de resuscitare, iar cealaltă victimă, un copil, în vârstă de 10 ani, a fost preluată de un echipaj SAJ și transportată la spital.
Tot în cursul zilei de vineri, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, în cooperare cu pompierii civili din cadrul SVSU Tușnad, au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o casă, în localitatea Tușnadu Nou. Forțele de intervenție sosite la fața locului au constatat că arderea se manifesta pe o suprafață de aproximativ 40 mp.  Incendiul a fost stins în scurt timp, în limitele găsite.
Vineri seara, pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița au acționat pentru stingerea a 2 incendii izbucnite la coşurile de fum ale unor blocuri de locuit din municipiul Toplița, str. Sportivilor și Gării. Ambele incendii au fost cauzate, cel mai probabil, de coşurile de fum necurăţate de funingine. Din fericire, nu s-au înregistrat victime în rândul locatarilor sau pagube materiale majore.
Reamintim că, în această perioadă a anului, cele mai multe incendii la locuințe au drept cauză coșurile de fum necurățate, instalațiile electrice improvizate sau cu defecțiuni, precum și mijloacele de încălzire lăsate nesupravegheate. De aceea, recomandăm cetățenilor  să manifeste prudență maximă la utilizarea sobelor sau mijloacelor de încălzire, să nu suprasolicite instalația electrică prin conectarea simultană a aparatelor casnice și să nu lase copiii nesupravegheați în locuințe.
De asemenea, recomandăm părinţilor supravegherea permanentă a micuţilor lor, pentru a fi eliminată posibilitatea ca aceştia să utilizeze petarde, artificii sau alte obiecte periculoase.
Totodată, pentru a preveni producerea unor incendii, nu aprindeţi artificii sau lumânări în bradul de Crăciun sau în apropierea materialelor care pot lua foc. Este important să nu amplasaţi bradul de Crăciun în apropierea unor surse de căldură, precum sobe, calorifere ori alte mijloace de încălzire.
În situația în care părăsiți locuința, decuplați aparatele electrice, iar dacă vă cazaţi în structuri de primire turistice, familiarizaţi-vă cu traseele căilor de evacuare din incinta acestora.
În continuare, pompierii militari harghiteni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
COMPARTIMENTUL INFORMARE
ŞI RELAŢII PUBLICE
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii