Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:52 30 05 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Harghita Bilanțul pompierilor salvatori din ultimele 48 de ore

ro

26 May, 2023 14:02 354 Marime text
BULETIN  INFORMATIV
 
     Misiunile salvatorilor harghiteni din ultimele 48 de ore
             Suntem la datorie în fiecare zi pentru furnizarea răspunsului prompt la solicitările de sprijin! Astfel, în ultimele 48 de ore, au fost înregistrate 14 solicitări pentru acordarea de prim ajutor, 14  persoane aflate în dificultate fiind asistate medical de către paramedicii SMURD, iar echipajele operative au intervenit pentru stingerea  unui incendiu și au gestionat cu promptitudine 2 misiuni destinate protecției comunităților: 1 misiune de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, în urma producerii unui accident rutier pe DJ 137, în localitatea Feliceni și 1 misiune de evacuare a apei din pivnița inundată a unei case.
Pompierii militari din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc au intervenit, ieri după-amiază, cu o autospecială complexă de primă intervenție și o motopompă transportabilă, pentru înlăturarea efectelor negative produse de precipitațiile abundente, acționând pentru evacuarea apei din pivnița unei  locuințe situată pe strada Petofi Sandor, din municipiu, care a fost afectată pe suprafață de aproximativ 20 mp.
Conform informării transmise de Administrația Națională de Meteorologie, începând de astăzi, 26 mai, în intervalul orar 12:00-23:00, județul Harghita se află sub atenționare meteorologică COD GALBEN de instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.
În acest sens, pentru evitarea unor situații nedorite, adresăm rugămintea cetățenilor să respecte următoarele recomandări:
- curățați șanțurile și rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apelor pluviale;
- construiți bariere pentru a opri pătrunderea apei în casă în caz de inundație;
- rugăm cetățenii să nu arunce la întâmplare gunoaiele menajere și resturile vegetale în albiile apelor curgătoare sau în șanțurile/canalele de colectare a apei;
- în cazul unei situații de urgență reale, solicităm cetățenilor să anunțe de îndată evenimentul pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!
          Tot pompierii militari din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism parcat, pe strada Sîntimbru, din municipiu. La sosirea forțelor de intervenţie, incendiul se manifesta pe o suprafață de cca. 1,5 mp, la compartimentul motor, existând riscul extinderii la întregul autovehicul.  Arderea a fost localizată și lichidată în cel mai scurt timp, împiedicând propagarea acesteia şi limitând astfel efectele negative ale evenimentului. În urma producerii incendiului au ars instalația electrică, un acumulator, filtre, izolația motor, spoiler față, farurile, o anvelopă și s-a deteriorat caroseria față și motorul.
     Tot odată, în această perioadă au fost transmise mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT privind prezența animalelor periculoase (urși) în municipiul Miercurea Ciuc (2), respectiv în localitatea Zetea (2).  
          Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
 
 
                                                                               COMPARTIMENTUL INFORMARE  
                                                                                           ȘI RELAŢII PUBLICE
                     
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii