Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:27 15 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Harghita Bilanțul pompierilor salvatori din ultimele 24 de ore

ro

28 Apr, 2023 12:38 543 Marime text
BULETIN  INFORMATIV
 
Misiunile pompierilor salvatori din ultimele 24 de ore
 
Pompierii militari harghiteni au fost prezenți la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel județean. Astfel, salvatorii au intervenit pentru gestionarea a 8 situații de urgență, dintre care 2 incendii și 6 misiuni SMURD pentru acordarea asistenței medicale de urgență.
Ieri, la ora 13.43, a fost sesizată producerea unui incendiu la un tablou electric, situat la parterul unui bloc de locuințe de pe strada Mihai Eminescu din municipiul Miercurea Ciuc. Pentru gestionarea evenimentului, au fost mobilizate cu operativitate, echipajele Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă. Incendiul se manifesta doar cu degajare de fum din interiorul tabloului electric, iar pompierii au asigurat zona în vederea evitării propagării incendiului, până la sosirea echipajului furnizorului de energie electrică. Cauza probabilă a evenimentului a fost determinată de tabloul de distribuție cu defecțiuni, neizolat corespunzător sau suprasolicitat.
În după-amiaza zilei de ieri, 27 aprilie a.c., echipajele Detașamentului de Pompieri Gheorgheni și SVSU Remetea au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la podul unei locuințe situate în localitatea Remetea. Echipajele de pompieri au împiedicat dezvoltarea incendiului, salvând astfel locuința. Nu s-au înregistrat daune materiale, arzând doar funinginea depusă în interiorul coșului de fum.
În continuare, salvatorii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.                                            
 

COMPARTIMENTUL INFORMARE
ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii