Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:02 13 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Giurgiu Ziua Porților Deschise la Detașamentele de Pompieri Giurgiu și Bolintin Deal

ro

13 Jun, 2023 14:41 688 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ
Nr. 215 din 13.06.2023
 
                                                   
Ziua Porților Deschise la Detașamentele de Pompieri Giurgiu și Bolintin Deal
 
Detașamentele de Pompieri Giurgiu și Bolintin Deal şi-au deschis, astăzi, porţile pentru toţi cei care au dorit să cunoască activitatea şi misiunile instituţiei. Începând cu ora 11.00, la sediul celor două structuri operative s-a desfăşurat evenimentul „Ziua Porţilor Deschise”.
         Giurgiuvenii au avut ocazia să vadă îndeaproape autospecialele folosite de pompieri în misiunile operative și au aflat informații utile cu privire la modul în care trebuie să se comporte pentru a preveni situațiile de urgență.
Barca scafandrilor a fost unul dintre punctele de atracție pentru elevii clasei pregătitoare A de la Școala Gimnazială “Marin Voiculescu”. La fel de solicitată a fost și autospeciala pentru intervenție și salvare de la înălțime.
Copiii au îmbrăcat haina de pompier şi au urcat în autospecialele de intervenţie, iar apoi au învățat cum să țină furtunul pentru a stinge focul într-un timp foarte scurt.
Specialistii din cadrul Inspectiei de Prevenire și Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților le-au prezentat tuturor celor prezenți sfaturi despre cum să prevină sau cum să se comporte într-o situație de urgență, fie că este vorba despre incendiu, inundație sau cutremur.  
Acțiunile au fost organizate în contextul sărbătoririi Zilei Informării Preventive și au urmărit dezvoltarea unui comportament preventiv în rândul cetățenilor.
          Începând cu anul 2011, la inițiativa Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și cu sprijinul E-on România, fiecare zi de marți 13, indiferent de luna anului, este declarată „Ziua Informării Preventive”.
 
 
Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii