Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:37 13 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Giurgiu Săptămâna Protecției Civile-au continuat acțiunile de informare, în județ

ro

27 Feb, 2024 14:09 361 Marime text
 
COMUNICAT DE PRESĂ
Nr. 64 din 27.02.2024
 
Săptămâna Protecției Civile: au continuat acțiunile de informare, în județ  
 
Acțiunile de informare cu privire la măsurile ce trebuie adoptate în caz de incendii, inundații sau cutremur au continuat, astăzi, în localitățile Letca Nouă, Clejani, Bulbucata, Iepurești și Singureni. Acestea s-au desfășurat în cooperare cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență de la nivelul Primăriilor.
Reprezentanții SVSU au primit materiale de informare publică din cadrul campaniilor naționale “R.I.S.C - Renunță, Improvizațiile sunt Catastrofale”, “Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău” și “Nu tremur la cutremur”, în vederea distribuirii către cetățeni, în perioada următoare.
Reamintim faptul că, în mediul rural, principalele cauze de producere a incendiilor în locuințe sau în gospodării au fost:
  • scurtcircuitul: instalații electrice / prize defecte etc.;
  • coșul /burlanul de fum defect, necurățat sau neprotejat termic față de materialele combustibile din structura acoperișului;
  • cenușă, jar sau scântei de la sistemele de încălzit;
  • amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile față de sistemele de încălzit.
Sub sloganul „Împreună, mai pregătiți”, în perioada 26 februarie - 04 martie a.c., la nivelul județului Giurgiu vor fi organizate o serie de acțiuni de informare și educare preventivă.
Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro  și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.                       
 
Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii