Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:59 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Giurgiu Pompierii s-au alăturat campaniei “Avem același sânge”

ro

23 Jun, 2023 13:56 726 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ
Nr. 230 din 23.06.2023
 
 
Pompierii s-au alăturat campaniei “Avem același sânge”
 
Acțiunile de donare de sânge au fost reluate, astăzi, când pompierii s-au alăturat campaniei naționale “Avem același sânge”. Aceștia s-au prezentat la Teatrul “Tudor Vianu”, acolo unde a fost amenajat un centru special pentru donare.
Organizată de DIGI 24, în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” București, Centrul de Trasfuzie Sanguină, Primăria și Consiliul Județean Giurgiu, acțiunea a reunit, atât reprezentanți ai instituțiilor publice, cât și cetățeni care și-au dorit să ajute printr-un simplu gest: acela de a dona.
De fiecare dată, pompierii au răspuns apelului lansat de Centrul de Transfuzie Sanguină Giurgiu, care și-a propus, încă de anul trecut, stabilirea unui calendar al donării programate, astfel încât, zilnic, să existe persoane care să doneze sânge, iar activitatea să se desfășoare în cele mai bune condiții.
Mulți dintre pompierii care donează sânge fac acest lucru încă din anul 2009. Ei știu că în fiecare zi sunt persoane care au nevoie de transfuzii pentru intervenții chirurgicale și își doresc ca prin gestul lor umanitar să determine și alți giurgiuveni să ia atitudine şi să conştientizeze faptul că o picătură de sânge poate salva viaţa unui om.
Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, în cadrul campaniei “Pompierii, salvatorii celor care au nevoie de sânge”.
Precizăm faptul că la Centrul de Transfuzie Sanguină din incinta Policlinicii (șoseaua Alexandriei nr.7-9,) se poate dona sânge de luni până vineri, între orele 07:30-11:30. De asemenea, cei care vor să participe la acțiuni de donare, se pot programa la numărul de telefon 0346.401.105, pe Whatsapp, la numărul 0738.466.999 sau prin aplicația BlooDoChallenge.
 
Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii