Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Giurgiu Nu lăsați aragazul nesupravegheat atunci când gătiți

ro

20 Mar, 2023 09:04 887 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ
Nr. 107 din 20.03.2023
 
 
Nu lăsați aragazul nesupravegheat atunci când gătiți
 
Un aragaz lăsat nesupravegheat a provocat un incendiu în anexa unei gospodării din localitatea Isvoarele. Evenimentul s-a produs ieri seară.
La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Greaca și Gărzii de Intervenție Colibași, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.
Aceștia au constatat faptul că ardeau anexa gospodărească construită din lemn, pe o suprafață de aproximativ 20 mp, un aragaz, o masă, trei butelii și materiale textile.
Pompierii au intervenit rapid și au reușit să limiteze propagarea flăcărilor la casă.
Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, vă recomandăm:
  • să nu lăsaţi mâncarea pe foc, nesupravegheată;
  • după ce aţi terminat de gătit asiguraţi-vă că aţi oprit cuptorul, aragazul și butelia;
  • curăţaţi şi îndepărtaţi depunerile de grăsime şi resturile de mâncare de pe aragazurile, plitele şi grătarele din bucătărie, deoarece acestea pot lua foc uşor;
  • nu lăsaţi copiii singuri în bucătărie. Păstraţi chibriturile şi brichetele acolo unde aceștia nu pot ajunge şi amplasaţi un dispozitiv de siguranţă la uşa de la cuptor.
         În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Evenimentele înregistrate la nivel județean rămân în atenția Centrului Operațional, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.
 
Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii