Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:25 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Giurgiu Lecțiile de prim ajutor au continuat

ro

29 Aug, 2023 12:15 444 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ
Nr. 324 din 29.08.2023
 
 
Lecțiile de prim ajutor au continuat
 
          Lecțiile de prim ajutor organizate de coordonatorul SMURD au continuat, astăzi, la Centrul Regional de Proceduri și Cazare pentru Solicitanții de Azil, aflat în subordinea Inspectoratului General pentru Imigrări.
          45 de persoane, printre care și personalul centrului, cetățeni care beneficiază de o formă de protecție internațională sau solicitanți de azil au participat la o acțiune interactivă, menită să le ofere informațiile de bază în domeniul acordării primului ajutor, în diferite situații.
Pe timpul activității, coordonatorul SMURD le-a prezentat participanților:
  • suportul vital de bază la adult;
  • poziția laterală de siguranță;
  • imobilizarea / extragerea de urgență;
  • manevrele de resuscitare.
Pentru ca beneficiarii să înțeleagă pas cu pas cum trebuie aplicate manevrele de resuscitare, a fost asigurată traducerea informațiilor în limbile engleză și arabă.
Activitatea a fost organizată la solicitarea Consiliului Național Român pentru Refugiați, care implemetează, în parteneriat cu Agenția ONU pentru Refugiați, un proiect ce are ca obiectiv principal facilitarea accesului beneficiarilor unei forme de protecție internațională la educație, sănătate, servicii sociale, tehnicile de acordare a primului ajutor de bază fiind benefice oricărei persoane, indiferent de naționalitate.    
Precizăm faptul că ISU Giurgiu a mai organizat sesiuni de acordare a primului ajutor cu reprezentanți ai Inspectoratelor Județene de Poliție și Jandarmi, dar și cu angajați ai Societății Naționale de Transport Feroviar de Călători “CFR Călători”.
 
 
Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii