Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:28 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Giurgiu Intervențiile pompierilor în ultimele zile

ro

02 May, 2023 10:26 637 Marime text
BULETIN INFORMATIV
Nr. 166 din 02.05.2023
 
Intervențiile pompierilor în ultimele zile
 
Pompierii giurgiuveni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local. În ultimele zile, misiunile acestora au vizat, în principal:
  • acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD în 45 de situații
  • stingerea a două incendii de vegetație uscată, astfel:
  • în localitatea Novaci. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești, cu o autospecială de stingere. Au ars aproximativ un hectar de vegetaţie uscată, lăstăriș, dar și deșeuri din material platic. Cel mai probabil, evenimentul a fost provocat de fumatul în locul nepermise sau neprotejate corespunzător. Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de fumatul în astfel de zone, iar pentru înlăturarea riscului recomandăm cetățenilor să:
  • nu arunce mucurile de țigară pe jos, în special în apropierea locuinței, a magaziilor de lemne, a depozitelor de furaje, a adăposturilor de animale etc.;
  • dacă sunt în autoturism și fumează, să aibă grijă să nu arunce restul de la țigară pe geam pentru că pot incendia vegetația uscată de pe marginea drumului sau copacii.
  • în localitatea Toporu. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere. Au ars aproximativ 3.000 mp de vegetație uscată și stuf. Cel mai probabil, evenimentul a fost provocat de un foc în aer liber, lăsat nesupravegheat.
  • asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor în urma sesizării unui miros de gaze pe scara unui bloc din strada Tineretului
La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere. Aceștia au asigurat măsurile de prevenire a incendiilor până la sosirea unui echipaj al societății de furnizare a gazelor, care a constatat faptul scurgerea de gaze nu se confirmă.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.
Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii