Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:00 22 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Giurgiu EXERCIȚIU

ro

28 Mar, 2024 14:54 384 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ
Nr. 104 din 28.03.2024
 
 
EXERCIȚIU: misiuni de salvare contracronometru în caz de incendiu și explozie
 
          Două persoane au fost rănite în urma unui incendiu ce s-a produs în incinta unui operator economic care are ca obiect de activitate producerea, depozitarea și comercializarea produselor fitosanitare. Acestea au fost surprinse într-unul dintre depozitele societății, incendiul fiind urmat de o explozie.
         Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe și mijloace în teren ce a avut loc, astăzi, în localitatea Herăști.
          Prima intervenție a fost asigurată de angajații obiectivului, care au reacționat rapid în momentul în care a sunat alarma, solicitând și ajutorul pompierilor.
         La caz s-a deplasat echipajul CBRN, o activitate foarte importantă fiind măsurarea concentrației de gaz din interiorul depozitului cu ajutorul unui aparat de detecție, astfel încât salvatorii să poate interveni în condiții de siguranță.
         Pe timpul exercițiului, au fost constituite echipe de căutare-salvare, de extragere a victimelor din zonele de pericol și de acordare a primului ajutor medical răniților.  
         Pe de altă parte, pompierii au acționat pentru stingerea incendiului și limitarea propagării flăcărilor la restul obiectivului.
          Fiind abordate situații tactice de o complexitate ridicată, la exercițiu au participat echipaje din cadrul Detașamentului Giurgiu, Stației Colibași, Punctului de Lucru Greaca, ale Poliției, Jandarmeriei, Serviciului Județean de Ambulanță, reprezentanți ai Comitetului Local pentru Situații de Urgență Herăști, dar și ai operatorului economic. La intervenție a participat și Centrul de Comunicații al Punctului de Comandă Mobil.
          Exerciţiul a urmărit testarea capabilităţilor de intervenţie şi de răspuns a forţelor implicate, creșterea gradului de pregătire a personalului, precum şi verificarea modului de cooperare între structurile cu atribuţii în managementul tipurilor de risc.
         Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii