Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:08 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU CLUJ Săptămâna Protecției Civile marcată și în județul Cluj

ro

27 Feb, 2024 14:32 363 Marime text
Cluj-Napoca, 27.02.2024
 
 
Săptămâna Protecției Civile marcată și în județul Cluj
 
În acest an, pe 28 februarie se împlinesc 91 de ani de Protecție Civilă în România. Acest termen cuprinde atât măsuri preventive menite să reducă impactul situațiilor de urgență sau al dezastrelor viitoare, cât și ajutorul acordat populațiilor afectate în urma unei calamități.
Pentru marcarea acestui moment, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al Județului Cluj, cu sprijinul Instituției Prefectului - Județul Cluj, precum și alături de Inspectoratul Școlar Județean Cluj, a organizat o conferință de presă la care au participat doamna Irina Munteanu – prefectul județului Cluj, doamna Marinela Marc – inspector școlar general și domnul colonel Gabriel Drînda, împuternicit inspector șef al ISU Cluj.
Cu această ocazie, s-a anunțat faptul că va avea loc un nou exercițiu de alarmare publică „Miercurea Sirenelor”. Exercițiul este programat miercuri, 28 februarie 2028, începând cu ora 10.00, în tot județul Cluj. Precizăm faptul că acest demers presupune doar verificarea sistemelor de alarmare, iar populația nu trebuie să intre în panică la auzul sirenelor. Totodată, exercițiul se va desfășura la nivel național și nu presupune luarea vreunei măsuri suplimentare de către cetățeni.
Pe de altă parte, unitatea noastră, alături de partenerii săi, va organiza o serie de activități menite să dezvolte comportamentul preventiv. Astfel, cei interesați se pot familiariza cu măsurile și regulile de comportare ce trebuie adoptate în cazul producerii unor situații de urgență.
Este foarte important să transmitem mesaje preventive și către tânăra generație. Drept urmare, pompierii clujeni vor fi prezenți în unitățile de învățământ din Cluj-Napoca, Turda, Dej sau Gherla.
În paralel au fost reluate Campaniile Naționale de Informare Preventivă, în care sunt distribuite materiale informative prin intermediul inspectorilor ISU Cluj și a ecranelor din mijloacele de transport în comun, precum și cu ajutorul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență.
Nu în ultimul rând, vă anunțăm faptul că porțile subunităților ISU Cluj sunt deschise în această săptămână pentru cei care vor să vadă tehnica noastră de intervenție.
Vă așteptăm să fiți alături de noi!
 Compartimentul Informare și Relații Publice
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii