Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU București-Ilfov Comunicat de presă - Demolare și reconstrucție a Detașamentului de Pompieri „Obor”

ro

14 Jul, 2021 10:29 868 Marime text

Comunicat de presă
Demolare și reconstrucție a Detașamentului de Pompieri „Obor”

 
Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov este beneficiar al proiectului Consolidarea Managementului Riscului la Dezastre, în cadrul căruia se vor desfășura lucrări de demolare și reconstrucție a sediului Detașamentului de Pompieri „Obor”, situat în Bulevardul Ferdinand I nr. 139.

Proiectul este derulat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, cu finanțare de la Banca Mondială și Guvernul României, și are drept scop creșterea rezilienței infrastructurii critice de răspuns la dezastre și situații de urgență. În clădirea care urmează a fi demolată și reconstruită și-au desfășurat activitatea pompieri specializați în stingerea incendiilor, acordarea primului-ajutor calificat și descarcerare. Construcția, care datează din anul 1934, se află într-o stare avansată de deteriorare, cu un risc ridicat de colaps în caz de cutremur, iar efectivele de pompieri și tehnica de intervenție au fost relocate, încă din anul 2017, în cadrul unei alte subunități operative a ISU B-IF.

Pentru ca impactul lucrărilor de construcții asupra vieții de zi cu zi a locuitorilor din zonă să fie cât mai mic, prin proiect a fost întocmit un Plan de Management de Mediu și Social, prin care au fost identificate toate aspectele care ar putea avea consecințe negative asupra comunității și activităților obișnuite, asupra traficului și mediului înconjurător, etc.

Documentul a fost întocmit în conformitate cu standardele și politicile Băncii Mondiale - finanțatorul proiectului - și poate fi consultat pe site-ul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (https://www.igsu.ro/FinantareExterna/AsistentaFinanciara), unde sunt prezentate pe larg informațiile referitoare la Proiect. Persoanele interesate pot transmite și alte propuneri/sugestii pentru îmbunătățirea Planului de Management de Mediu și Social, conform precizărilor din link-ul de mai sus, până în data de 22.07.2021, urmând ca, în data de 23.07.2021 ora 10:00, să se desfășoare consultarea publică în sistem videoconferință.

 BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii