Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:12 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Bihor Recomandările pompierilor bihoreni pentru prevenirea situațiilor de urgență

ro

24 Feb, 2023 14:16 694 Marime text
Nr. 57   Oradea, 24.02.2023
 
COMUNICAT DE PRESĂ
Recomandările pompierilor bihoreni pentru prevenirea situațiilor de urgență
generate de fenomenele meteorologice periculoase
 
 
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod Galben,  valabilă pentru județul Bihor, în perioada 24 februarie, ora 20.00 – 25 februarie, ora 16.00, conform căreia “va ploua și se vor acumula cantități de apă de 25...40 l/mp, iar izolat vor depăși 50...60 l/mp. La altitudini mai mari de 1700 m va ninge, vântul va avea intensificări susținute cu rafale de peste 90...100 km/h și va fi viscol.”
 
Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor recomandă bihorenilor să evite deplasările pe durata manifestării fenomenelor prognozate și să se adăpostească în imobile sau spații închise, care le asigură protecția.
Totodată, recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.
Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autovehiculelor se va realiza în zone ferite, la distanță sigură față de copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate.
În situația în care sunteți surprinși în zone deschise, trebuie să vă îndepărtați rapid de zona în care se manifestă fenomenele avertizate și să identificați un spațiu care garantează protecția.
 
Nu în ultimul rând, recomandăm cetățenilor să anunțe imediat autoritățile, prin numărul 112, dacă au informații despre persoane care se află în pericol sau alte situații care pot afecta negativ comunitățile.
Informații detaliate despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 

 
Compartiment Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii