Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:33 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Bihor Pompierii bihoreni vă îndeamnă să fiți prevăzători

ro

13 Feb, 2024 13:51 387 Marime text
                    Nr. 28  Oradea, 13.02.2024
 
     COMUNICAT DE PRESĂ

Pompierii bihoreni vă îndeamnă să fiți prevăzători: ghinionul poate fi prevenit!
                             MARȚI 13: „Ziua Informării Preventive”:
         
         
Cu prilejul “Zilei Informării Preventive”, marcată, începând cu anul 2011, în fiecare zi de marți 13, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor (ISU Bihor) reamintește bihorenilor faptul că diminuarea vulnerabilității în fața riscurilor generatoare de situații de urgență se poate realiza prin respectarea regulilor și măsurilor preventive specifice.
 
          Pentru a marca Ziua Informării Preventive, personalul Inspecției de Prevenire și al Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților (SPIRC) din cadrul ISU Bihor  a organizat luni, 12 februarie a.c., puncte de informare preventivă în Oradea și Buntești, desfășurând totodată, sesiuni de pregătire în domeniul situațiilor de urgență, la nivelul instituţiilor de învățămînt și operatorilor economici din localitățile menționate. Aceste activităţi continuă pe parcursul zilei de azi, marți 13 - Ziua Informării Preventive, respectiv miercuri 14 februarie, la școli și unități turistice din municipiul Oradea, pompierii distribuind, de asemenea, afișe, flyere și pliante cu reguli și măsuri specifice.  
Acțiunile desfășurate de pompierii bihoreni cu prilejul „Zilei Informării Preventive” urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi prin nerespectarea măsurilor de prevenire a diferitelor situaţii de urgenţă, precum şi formarea unor comportamente adecvate în rândul copiilor, tinerilor și adulților, pentru a ști cum să acționeze în cazul producerii unor evenimente care le pot periclita viaţa şi bunurile.
         
  •  
 
În anul 2023, la nivelul județului Bihor, cele mai frecvente cauze de producere a incendiilor le-au constituit instalațiile electrice defecte/improvizate/lăsate sub tensiune nesupravegheate, - 193, urmate de coșurile de fum defecte sau necurățate - 84, focul deschis - 54, respectiv mijloacele de încălzire defecte/nesupravegheate – 51.
Incendiile pot fi prevenite, iar una dintre regulile obligatorii este să folosiți corect și fără improvizații instalațiile și echipamentele electrice, sobele de încălzit și să curățați periodic coșurile de fum.
Dacă observați probleme la instalațiile electrice sau la mijloacele de încălzire, apelați la specialiști! Orice improvizație poate duce la incidente cu consecințe grave!
Informații detaliate despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
 
 
OFIŢER INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii