Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:02 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Bihor Pompierii bihoreni și-au perfecționat pregătirea pentru salvarea din ape repezi

ro

12 Jun, 2023 14:07 456 Marime text
 Nr. 162 Oradea, 12.06.2023
 
 COMUNICAT DE PRESĂ
Pompierii bihoreni și-au perfecționat pregătirea pentru salvarea din ape repezi, la un Centru de instruire de specialitate, din Italia
 
 
În perioada 08 - 12 iunie a.c., opt pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana” al județului Bihor (ISU Bihor) au participat la un curs de instruire pentru salvări din mediul acvatic, desfășurat la Centrul de Pregătire Trentino Wild”, din localitatea Dimaro Folgarida, Italia.
 
 Având în vedere pe de-o parte, specificul rețelei hidrografice a județului Bihor, caracterizată cu precădere, prin ape curgătoare (râuri, pâraie), iar pe de altă parte,  frecvența producerii inundațiilor și a formării torenților în urma fenomenelor meteorologice manifestate în județul nostru, pe lângă cursurile specifice de instruire pentru salvarea din mediul acvatic, personalul ISU Bihor își perfecționează pregătirea pentru salvarea oamenilor din ape repezi, misiuni ce presupun un grad de dificultate ridicat și operațiuni specifice.
Anterior cursului susținut de specialiștii italieni, în perioada 10 -11 mai a.c.,  pompierii militari bihoreni au desfășurat, cu sprijinul instructorilor din cadrul Serviciului Județean Salvamont Salvaspeo, activități de pregătire pentru salvare din ape curgătoare, pe Râul Crișul Repede, în zona Peșterii Unguru Mare, pe raza comunei Șuncuiuș.
La finalul sesiunii de pregătire la Centrul “Trentino Wild” din Italia, care asigură atât instruirea pompierilor italieni, cât și cea a personalului forțelor aeriene, respectiv a forțelor armate din Italia,  cei opt pompieri bihoreni au obținut Certificatul tehnic de salvator din ape curgătoare și inundații, recunoscut la nivelul Uniunii Europene, urmând să instruiască, la rândul lor, personalul operativ al ISU Bihor în domeniul salvării din ape repezi.
 
 
Activitatea de pregătire la Centrul “Trentino Wild” Italia  a fost organizată cu sprijinul Fundației 13 Septembrie Oradea și al S.C. Holcim S.A..
 
 
Persoană de contact       
OFIŢER INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii