Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:46 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Bihor Peste 130 de intervenții ale pompierilor bihoreni pentru înlăturarea efectelor vijeliilor

ro

26 Jul, 2023 13:00 381 Marime text
 Nr. 216                                                                                    Oradea, 26.07.2023
  BULETIN INFORMATIV
Peste 130 de intervenții ale pompierilor bihoreni pentru înlăturarea efectelor vijeliilor
 
Marți, 25 iulie a.c., în intervalul orar 17.00-20.20, în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor (ISU BH) au fost primite 545 de apeluri prin Sistemul Unic 112, care semnalau efecte ale vijeliilor manifestate în județ.
 
Pentru gestionarea situațiilor de urgență produse în Oradea, Salonta, Aleșd și Marghita, au fost mobilizați cu operativitate, pompierii militari din cadrul a  șapte subunități ale ISU BH (Detașamentele 1 și 2 Oradea, Detașamentul Marghita, Detașamentul Salonta, Stația Aleșd, Garda 1 Mai și Garda Sălard), cu 15 autospeciale de intervenție, echipamente și accesorii specifice acestor tipuri de misiuni.
Între orele 17.00 - 23.30, pompierii bihoreni au desfășurat 137 de operațiuni de înlăturare a efectelor furtunii, din care peste 100 în municipiul Oradea.
Echipajele de pompieri au deblocat 60 de drumuri naționale și județene, au degajat acoperișurile a 11 clădiri sau părți din acestea, desprinse de vântul puternic, au îndepărtat copacii prăbușiți pe 54 de autovehicule și au înlăturat alți 11 arbori căzuți pe trotuare, garduri etc.
Pompierii paramedici au acordat îngrijirile necesare unei persoane rănite în urma spargerii unei ferestre, transportând-o ulterior la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Bihor.
În scopul gestionării cât mai rapide și optime a evenimentelor provocate de vijeliile manifestate în  județ, la nivelul ISU BH a fost activată grupa operativă, a fost transmis mesaj RO-ALERT pt. avertizarea populației aflate în zonele afectate de furtuni, au fost trimise informări Comitetelor Locale pt. Situații de Urgență și a fost crescută capacitatea operațională cu personal aflat în tura liberă.
 
 
 
OFIŢER INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii