Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:06 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Bihor Incendiu deosebit de violent, pe strada Cuza Vodă din Ștei

ro

17 Oct, 2023 10:36 549 Marime text
Nr. 293                                                                              Oradea, 17.10.2023
  BULETIN INFORMATIV
Incendiu deosebit de violent, pe strada Cuza Vodă din Ștei
         
Trei mașini au fost distruse în urma unui incendiu de amploare, care amenința să cuprindă o întreagă clădire aflată la mai puțin de jumătate de metru de focare, pe strada Cuza Vodă din localitatea Ștei.
 
Apelul care sesiza producerea evenimentului a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor, în noaptea de luni spre marți, 17 octombrie a.c., la ora 02.02, la adresa indicată de apelant fiind mobilizate imediat, trei echipaje de pompieri militari din cadrul Stației Ștei, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și cu ambulanța SMURD a subunității.
Ajunși în cel mai scurt timp la fața locului, pompierii militari au constatat că incendiul se manifesta deosebit de violent și generalizat, la trei autoturisme, precum și la o patiserie situată la parterul clădirii aflate la mai puțin de jumătate de metru de focare, existând riscul propagării acestuia la întreaga construcție (parter+2 etaje).
          Echipajele de pompieri au localizat incendiul în mai puțin de 5 minute de la primirea apelului prin Sistemul Unic 112, reușind să împiedice extinderea flăcărilor la întregul parter al clădirii și la cele două etaje.. Ultimele focare au fost stinse în jurul orei 02.20, după care, forțele de intervenție au continuat să acționeze pentru înlăturarea efectelor negative ale evenimentului și cercetarea împrejurărilor determinante ale acestuia, până la ora 03.30.
          În urma producerii incendiului, au ars trei autoturisme, flăcările afectând de asemenea, aproximativ 10% din bunurile aflate într-una dintre încăperile patiseriei situate la parterul clădirii (două ferestre, trei cuptoare electrice, o masă de lucru și produse de patiserie).
          Pompierii militari au reușit să salveze cea mai mare parte a bunurilor din încăperea respectivă (mobilier, 4 cuptoare electrice, birouri etc.), celelalte două încăperi ale patiseriei, precum și bunurile aflate la cele două niveluri superioare ale clădirii.
          Cercetările preliminare efectuate au indicat faptul că evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, în mod intenționat, de o persoană a cărei identitate urmează a fi stabilită de organele abilitate.
 
 
 
Ofițer Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii