Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:19 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Bihor Comunicat de presă - Nu ignora pericolul

ro

30 Jul, 2021 10:48 644 Marime text
Oradea, 30.07.2021
                                                              COMUNICAT DE PRESĂ

Nu ignora pericolul: fii responsabil în preajma apei și învață-ți copilul să facă la fel!
 
 
Tragedii la scăldat
 
În această săptămână, apele din Bihor au luat două vieți! Luni, 26 iulie a.c., un copil de 14 ani, aflat la scaldă în apele Crișului Repede, în zona podului Carol I din Oradea, s-a înecat, iar trei zile mai târziu, un bărbat de 34 de ani a pierit în Lacul Vida din comuna Dobrești, după ce a căzut dintr-o barcă, trupul neînsuflețit al acestuia fiind găsit azi, 30 iulie a.c., pe fundul lacului,  de pompierii militari beiușeni.
 
Astfel de tragedii survin, din nefericire, în fiecare an pe timpul verii în județul nostru! Suntem conștienți că zilele caniculare îi îndeamnă pe oameni la scăldat, însă, pentru evitarea unor adevărate drame, este foarte important ca scăldatul să se facă doar în locuri special amenajate pentru înot!

În multe situații, curentul puternic, adâncimea apei și teribilismul stau la baza unui scenariu dramatic! Condițiile de înot pot fi imprevizibile în râuri, iazuri, lacuri sau în mare. Chiar și persoanele care înoată bine pot fi prinse într-un curent de apă, pot avea crampe musculare sau pot obosi.

Fiecare părinte trebuie să aibă în vedere siguranța copilului! Este foarte important să nu-ți pierzi copilul din câmpul vizual, nici măcar o secundă. Oricât de bine înoată copilul, nu aveți garanția că ceva rău nu se poate întâmpla!
Explicați-le copiilor pericolul la care se expun scăldându-se în locuri neamenajate și consecințele grave, uneori tragice, ale actelor de teribilism.
❗ Respectați avertizările privind interzicerea scăldatului!
❗ Supravegheați permanent copiii aflați în apă sau în apropierea acesteia!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii