Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:15 29 07 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Bihor Comunicat de presă -Intervenție a pompierilor militari orădeni pentru preîntâmpinarea producerii unei deflagrații

ro

19 Jul, 2021 16:42 307 Marime text
Oradea, 19.07.2021
BULETIN DE PRESĂ
Intervenție a pompierilor militari orădeni pentru preîntâmpinarea producerii unei deflagrații
 
Luni, 19 iulie a.c., mai multe butelii de gaz au căzut dintr-un TIR aflat în mers, pe DN 19, la ieșirea din municipiul Oradea, pompierii militari orădeni intervenind operativ pentru prevenirea producerii unei deflagrații.
 
În jurul orei 14.45, un apelant al numărului unic 112 sesiza Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor, cu privire la faptul că mai multe butelii de gaz au căzut dintr-un autotren, pe carosabil, la ieșirea din municipiul Oradea, spre Biharia.  
Pentru gestionarea evenimentului, inspectoratul a mobilizat de urgență, la fața locului, trei echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului 2 Oradea, cu o autospecială de intervenție cu modul de descarcerare, cu autospeciala de primă cercetare și evaluare chimică, biologică, radiologică și nucleară (CBRN) și cu ambulanța de tip B2 a subunității.
Ajunși la locul producerii evenimentului, pompierii militari au constatat că din autotrenul care transporta sute de butelii, căzuseră 14 butelii, una dintre acestea ajungând sub o autoutilitară.
Echipajul CBRN a procedat cu operativitate, la efectuarea măsurătorilor de specialitate, acestea indicând scăpări de gaze doar la butelia aflată sub autoutilitară.
Luând toate măsurile de siguranță, pompierii militari au acționat, cu ajutorul echipamentelor și accesoriilor din dotarea modulului de descarcerare, pentru ridicarea autoutilitarei și evacuarea buteliei deteriorate.
Din fericire, nu au existat persoane rănite, iar forțele de intervenție au asigurat toate măsurile necesare pentru preîntâmpinarea producerii unei deflagrații.
 
 
Persoană de contact
OFIŢER INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii