Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:23 16 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Bihor Comunicat de presă - Controale, informare preventivă, instruiri și exerciții

ro

06 Jul, 2022 15:56 342 Marime text
Nr. 15  Oradea, 06.07.2022

    COMUNICAT DE PRESĂ        
        Prevenirea situațiilor de urgență la unități turistice din Bihor, în sezonul estival
-Controale, informare preventivă, instruiri și exerciții -
 
 
 
În scopul preîntâmpinării situațiilor de urgență pe timpul perioadei estivale, când mulți dintre cetățeni aleg să-și petreacă timpul liber, vacanțele sau concediile în zonele cu structuri de primire turistice, personalul Inspecției de Prevenire a Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” Bihor (ISU Bihor) a efectuat și continuă să execute controale la astfel de unități din județ.
 
În ultimele 10 zile, cadrele Inspecției de Prevenire a ISU Bihor au organizat și desfășurat 15 controale la unități din stațiunea Băile Felix, care dispun de spații de cazare și de agrement destinate populației.
Pe timpul efectuării acestor activități, au fost depistate 88  de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor, 24 dintre acestea fiind soluționate pe timpul verificărilor. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 61 de sancțiuni contravenționale, cuprinzând 58 de avertismente şi 3 amenzi în cuantum de 11 000 lei. Principalele nereguli au constat în neafișarea planurilor de evacuare pe fiecare nivel, pe căile de acces și în alte locuri vizibile, astfel încât să fie cunoscute de toate persoanele aflate în interiorul unităților, neefectuarea mentenanței corespunzătoare la mijloacele tehnice de apărare împotriva incendiilor, nefuncționarea instalației de detectare și semnalizare a incendiilor, nerespectarea dispoziției privind fumatul, exploatarea necorespunzătoare a instalațiilor electrice etc..
Cu ocazia controalelor, s-au organizat și desfășurat 14 exerciții în caz de incendiu, la care au participat 156 de persoane, respectiv 14 instruiri cu personalul cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență la unitățile verificate, la care au luat parte 197 de angajați.
Verificările pompierilor militari bihoreni continuă în această perioadă, la structurile de cazare turistică din Chișcău și la tabere de copii, o atenție deosebită fiind acordată, în același timp, informării și educației preventive a copiilor din tabere, respectiv informării și pregătirii în domeniul situațiilor de urgență a personalului unităților controlate și turiștilor.
 
 
 
Persoană de contact
OFIŢER INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii