Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:47 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Bihor Comunicat de presă - 18 misiuni de înlăturare a efectelor fenomenelor meteorologice periculoase manifestate în județul Bihor

ro

02 Aug, 2021 13:14 681 Marime text
Nr. 175  Oradea, 02.08.2021
BULETIN DE PRESĂ
18 misiuni de înlăturare a efectelor fenomenelor meteorologice periculoase manifestate în județul Bihor
 
 
Pompierii militari bihoreni au intervenit în zece localități, desfășurând, în interval de aproximativ cinci ore, 18 misiuni de înlăturare a efectelor vijeliei manifestate în cursul după-amiezii și serii zilei de duminică, 01 august a.c. Din fericire, în urma producerii situațiilor de urgență generate de vântul puternic, nu au existat victime.
 
 
14 copaci căzuți pe carosabil, fire de electricitate, trotuare, autoturisme și pe un acoperiș
 
Echipajele Detașamentelor de Pompieri 1 și 2 Oradea, Secției de Pompieri Beiuș, Gărzii de Pompieri Tinca, Stației de Pompieri Aleșd, Detașamentului de Pompieri Marghita și Gărzii 1 Mai au intervenit pe străzile Transilvaniei, Fabricilor și Clujului din municipiul Oradea și în localitățile Damiș (comuna Bratca), Belfir (comuna Tinca), Peștiș, Săldăbagiu de Barcău (comuna Balc), Nojorid și Băile Felix unde au acționat pentru degajarea a zece arbori căzuți pe carosabil, trotuare, respectiv într-un parc de joacă pentru copii (în Băile Felix).
 
În seara aceleiași zile, pompierii Stației Săcueni au înlăturat un copac prăbușit peste acoperișul unei case din localitatea Mihai Bravu, comuna Roșiori, iar echipajele Detașamentului 1 Oradea și Gărzii 1 Mai au mai intervenit în zona Parcului 1 Decembrie din Oradea și în Băile Felix, unde au acționat pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe două autoturisme.
Pompierii Stației Valea lui Mihai au îndepărtat un copac căzut pe cablurile electrice, în localitatea Galoșpetreu (comuna Tarcea), iar echipajele Detașamentului 2 de Pompieri Oradea au acționat cu scara culisabilă și accesoriile din dotare pentru ancorarea ramei unui panou publicitar de pe strada Sovata din municipiu, care periclita siguranța trecătorilor.
 
Acoperișuri desprinse în urma vântului puternic
 
Echipajele de Pompieri ale Detașamentului 1 Oradea au mai acționat pe strada Republicii din municipiu și în localitatea Sântandrei, unde au fixat acoperișurile de tablă desprinse parțial de pe două clădiri, în urma vijeliei, care puneau în pericol siguranța persoanelor care treceau prin zonă.
 
                    Incendiu provocat, cel mai probabil, de trăsnet
                                               
Pompierii Detașamentului 2 Oradea au localizat și lichidat un incendiu produs, cel mai probabil de trăsnet, la tabloul electric situat în holul unei case de pe strada Vântului din Oradea.  Incendiul a fost stins în mai puțin de cinci minute, astfel că flăcările nu s-au propagat la încăperi. A ars circa 50% din tabloul electric.
 
                                  Incendii de vegetație uscată
 
          Tot în cursul serii de duminică, echipajele de pompieri militari ale Detașamentului 1 Oradea au stins două incendii de vegetație uscată izbucnite la terenuri situate în Rontău și Alparea.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii