Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:03 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Bihor Buletin de presă - 12 incendii produse într-o singură zi, în Bihor

ro

04 Aug, 2021 14:39 766 Marime text
Nr. 180  Oradea, 04.08.2021
BULETIN DE PRESĂ
12 incendii produse într-o singură zi, în Bihor
 
În cursul zilei de marți, 03 august a.c., echipajele de pompieri militari din cadrul subunităților Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor au acționat pentru stingerea a 12 incendii, din care nouă de vegetație uscată, acestea din urmă fiind provocate în unele cazuri de utilizarea focul deschis pentru igienizarea terenurilor, iar în altele, de aruncarea la întâmplare, a țigărilor nestinse.
 
Astfel, pompierii militari din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Oradea, Detașamentului Marghita, Stației Săcueni și Gărzii Tinca au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiilor izbucnite la terenuri virane situate în localitățile Oradea (pe strada Podului), Tărian, Ineu, Săcădat, Cohani (comuna Abram), Diosig și Ucuriș (comuna Olcea), evenimente soldate cu arderea vegetației uscate și mărăcinișului de pe terenurile respective.
Reamintim bihorenilor că arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură de carantină fitosanitară, iar în cazul realizării igienizării terenurilor prin ardere, este obligatorie obținerea acceptului de la Agenția pentru Protecția Mediului și a permisului de lucru cu focul, impunându-se totodată, respectarea cu strictețe a măsurilor și regulilor de apărare împotriva incendiilor.  
         
  
          Echipajele Gărzii de Pompieri Sălard, în cooperare cu membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Sâniob, au stins un incendiu produs, cel mai probabil din cauza fumatului,  la o anexă din cadrul unei gospodării din localitatea Sâniob.
          Forțele de intervenție au  împiedicat propagarea focului la locuința aflată la aproximativ patru metri distanță de construcția în flăcări. Ca urmare a producerii evenimentului, a ars acoperișul anexei.
 
 
          Pompierii Stației Aleșd au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu ce se manifesta violent la o magazie din cadrul unei gospodării situate în Bratca. La acțiunea de stingere, desfășurată timp de aproximativ 40 de minute, a participat și serviciul voluntar pentru situații de urgență al unității administrativ-teritoriale. Echipajele de pompieri au reușit, și în acest caz, să împiedice extinderea flăcărilor la casa aflată în apropiere.
          Evenimentul, care a fost generat, cel mai probabil, de jarul căzut dintr-o sobă aflată în interiorul construcției, s-a  soldat cu arderea acoperișului magaziei și a circa trei metri cubi lemn de foc.
 
          Tot marți, pompierii militari din cadrul Stației Ștei au stins un incendiu izbucnit la o cabană din satul de vacanță Vârtop (https://www.isubh.ro/2021/08/03/un-pompier-steian-aflat-in-timpul-liber-a-impiedicat-mistuirea-unei-cabane-din-satul-de-vacanta-vartop/), iar un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Oradea a intervenit pe strada Făgărașului din municipiu, unde a degajat o creangă de mari dimensiuni, de pe un autoturism.
 
 
 
Persoană de contact
OFIŢER INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii