Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:31 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Bihor Bărbat grav rănit, în urma producerii unui incendiu la o casă din Izbuc

ro

17 Jan, 2024 10:47 358 Marime text
Nr. 9  Oradea, 17.01.2024
 
BULETIN INFORMATIV
       Bărbat grav rănit, în urma producerii unui incendiu la o casă din Izbuc
 
În cursul după-amiezii zilei de marți, 16 ianuarie a.c., un localnic din Izbuc, comuna Cărpinet, în vârstă de 57 de ani, a fost grav rănit, în urma unui incendiu izbucnit în propria locuință, cel mai probabil din cauza unui burlan de evacuare a fumului,  neprotejat termic față de materialele combustibile.
 
            Apelul care sesiza producerea evenimentului a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor în jurul orei 16.15, moment în care, la adresa indicată de apelant au fost mobilizate trei echipaje de pompieri militari din cadrul Stației Ștei, din care două de stingere și unul de paramedici, precum și echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea.
            Ajunși la locul intervenției, pompierii militari paramedici i-au acordat proprietarului, care suferise arsuri la nivelul căilor respiratorii, mâinilor, picioarelor și feței, primul ajutor calificat, predându-l ulterior, echipajului de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, care i-a acordat îngrijirile medicale de specialitate și l-a transportat la spital.
            Echipajele de stingere au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea incendiului, care se manifesta violent în sufrageria casei, reușind să împiedice propagarea flăcărilor la întreaga locuință și la casa învecinată.
            Cercetările efectuate au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, generat de burlanul metalic al sobei, acesta nefiind izolat termic față de tavanul din lemn pe care îl străbătea.
            În urma incendiului, au ars bunurile din sufrageria locuinței.
Reamintim bihorenilor că astfel de evenimente se pot solda cu mari pagube materiale și uneori, din nefericire, ca în acest caz, cu persoane rănite sau chiar cu  pierderi de vieți omenești, iar pentru preîntâmpinarea acestor situații, coşurile de fum trebuie izolate față de materialele combustibile, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile. Totodată, coșurile și burlanele de evacuare a fumului trebuie verificate și curăţate periodic, iar dacă este cazul, reparate, de persoane specializate şi autorizate.
           
 
 
Persoană de contact
Ofițer Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii