Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:31 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Argeș - Pompierii au intervenit în comuna Valea Mare Pravăț în cazul unui eveniment rutier

ro

24 Apr, 2024 10:30 218 Marime text

 

BULETIN INFORMATIV

 
         În perioada 23.04.2024, ora 08:00 – 24.04.2024, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 54 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
 
          INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:
          (ora 11:15) Două echipaje de pompieri de la Detașamentul Câmpulung, alături de două echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean Argeș (SAJ), au intervenit în comuna Valea Mare Pravăț în cazul unui eveniment rutier produs între un autoturism și un autotren cu remorcă. Echipajele medicale ale au monitorizat și transportat la spital patru victime, iar una dintre acestea a fost preluată de către paramedicii SMURD, fiind rănită la coloana cervicală și la membrul inferior stâng. La locul solicitării, pompierii au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere ale incendiilor.
 
          (ora 17:54) Pompierii de la Detașamentul Mioveni au acționat cu o autospecială de intervenție, alături de o ambulanță SAJ, la un accident rutier produs în comuna Țițești, în care au fost implicate două autoturisme. În urma evenimentului nu au rezultat victime, iar pompierii au asigurat măsuri specifice de prevenire ale incendiilor.
 
          (ora 18:23) Patru echipaje ale pompierilor argeșeni, alături de un echipaj de la ISU Dâmbovița au intervenit pe A1, în comuna Rătești, în cazul unui accident rutier în care un autoturism a lovit glisierele despărțitoare dintre sensurile de deplasare. Echipajele ajunse la locul solicitării au constatat că în interiorul vehiculului se afla o persoană de sex masculin, în vârstă de 38 de ani, încarcerată, pompierii procedând la efectuarea manevrelor de descarcerare, concomitent cu luarea măsurilor specifice de prevenire ale incendiilor. Din păcate, pentru victimă nu s-a mai putut face nimic, aceasta prezentând leziuni incompatibile cu viața.
 
          De asemenea, echipajele SMURD au intervenit în teritoriu în 30 de situații pentru acordarea asistenței medicale de urgență.   
 
          În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
         Nu uitați!
         Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro. 
         Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii