Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:20 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Argeș - Pichetul de Pompieri Vedea a acționat în comuna Lunca Corbului

ro

19 Feb, 2024 10:45 387 Marime text

BULETIN INFORMATIV

 
         În perioada 16.02.2024, ora 08:00 – 19.02.2024, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 132 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
 
          INCENDII
          16.02.2024
          (ora 14:06) Șase echipaje de pompieri cu cinci autospeciale de stingere, un echipaj CNRN și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, au intervenit în municipiul Pitești, strada Dumbravei, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un magazin de biciclete. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 50 mp și prezenta pericol de propagare la întreaga clădire, în suprafață totală de circa 250 mp. În urma evenimentului, au ars elemente din lemn din structura compartimentării interioare și materiale combustibile din componența unor piese de schimb și alte bunuri existente în interior. La locul solicitării a fost prezent și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ), care a preluat și transportat la spital o victimă de sex masculin.
 
          17.02.2024
          (ora 23:11) Pichetul de Pompieri Vedea a acționat în comuna Lunca Corbului, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La sosirea pompierilor, ardea generalizat o locuință, pe o suprafață de aproximativ 40 mp. Salvatorii au intervenit prompt și au reușit să evite propagarea incendiului la o a doua casă, aflată în aceeași gospodărie, dar și la o locuință din apropiere. Echipajul medical nu a identificat victime.
 
          În intervalul de referință, pompierii argeșeni au acționat pentru localizarea și lichidarea a trei incendii, în urma cărora au ars vegetație uscată, deșeuri menajere și material lemnos. Acestea s-au produs, după cum urmează:
- municipiul Curtea de Argeș, au ars aproximativ 3.000 mp de vegetație uscată, incendiul prezentând pericol de propagare la o casă;
- două incendii izbucnite în comuna Merișani, în urma cărora au ars aproximativ 5.000 mp vegetație uscată, precum și circa trei tone de deșeuri menajere și material lemnos.
 
          INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:
          În perioada supusă analizei, colegii noștri au fost solicitați să intervină la cinci evenimente rutiere în care au fost implicate nouă vehicule, pompierii asigurând măsurile specifice de prevenire ale incendiilor, precum și asistența medicală la nevoie, alături de echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean Argeș. În urma accidentelor au fost identificate cinci victime, iar în urma evaluării, patru au fost transportate la spital.
 
          Totodată, echipajele SMURD au intervenit în teritoriu în 95 de situații pentru acordarea asistenței medicale de urgență.   
          În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
         Nu uitați!
         Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro. 
         Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii