Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:32 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Argeș - Intervenții și alte misiuni

ro

17 Jul, 2023 12:05 484 Marime text

BULETIN INFORMATIV

 
         În perioada 14.07.2023, ora 08:00 – 17.07.2023, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 166 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
                                                                                                                        
INCENDII:
15.07.2023
         (ora 13:46) Pichetul de Pompieri Vedea alături de Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență au acționat în localitatea Cocu pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie. Forțele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că incendiul se manifesta la mansarda unei locuințe, unde au ars obiecte de mobilier, dar și la acoperișul acesteia, care a fost afectat pe o suprafață de aproximativ 120 mp. Paramedicii SMURD au monitorizat o persoană de sex feminin, în vârstă de 84 de ani, care a suferit un atac de panică. În urma acordării primului ajutor calificat, nu a fost necesar transportul la spital.
         (ora 22:10) Șase echipaje cu peste 20 de pompieri argeșeni au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o construcție din comuna Albota, satul Mareș. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la acoperișul acesteia, pe o suprafață de aproximativ 200 mp, dar și la o cantitate de circa 2.500 kg deșeuri menajere depozitate în interior. Pompierii au lucrat aproximativ patru ore pentru înlăturarea efectelor negative ale incendiului. Echipajul medical ajuns la fața locului nu a identificat victime.
 
         În intervalul de referință, pompierii argeșeni au acționat pentru localizarea și lichidarea a șase incendii care s-au manifestat la miriște, vegetație uscată și plante furajere. Acestea s-au produs, după cum urmează:
- orașul Ștefănești, strada Paladești, au ars aproximativ 100 mp de vegetație uscată;
- comuna Bârla, strada Principală, au ars aproximativ 4.000 mp miriște și circa 2.000 mp de vegetație uscată. La momentul sosirii forțelor de intervenție ardea în dezvoltare miriște, incendiul propagându-se și la grădina unei gospodării, unde a ars o  cantitate de circa 2.000 kg plante furajere;
- comuna Bradu, strada Drumul 23, au ars aproximativ 2.000 mp de vegetație uscată;
- orașul Costești, strada Iazului, au ars aproximativ 200 kg de plante furajere;
- comuna Bârla, au ars aproximativ 150 kg de plante furajere;
- municipiul Pitești, au ars aproximativ 200 kg deșeuri menajere.
        
INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:
15.07.2023
         (ora 12:25) Pompierii de la Detașamentul Curtea de Argeș au fost solicitați să intervină la un eveniment rutier produs în localitatea Corbeni, în care un autoturism a părăsit partea carosabilă și s-a oprit într-un șanț. În urma incidentului nu au rezultat victime, pompierii acționând doar pentru asigurarea măsurilor specifice.
         (ora 17:24) Un echipaj de pompieri de la Detașamentul Bradu a acționat, cu o autospecială de intervenție, la un accident rutier produs în localitatea Slobozia, în care au fost implicate un autoturism și un motocultor. Pompierii au asigurat măsuri specifice până la înlăturarea oricărui pericol. La fața locului a fost prezent și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Argeș ( S.A.J.) care a preluat o victimă.
         (ora 21:01) Colegii noștri de la Detașamentul de Pompieri Câmpulung au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs în comuna Valea Mare Pravăț, în care au fost implicate o autocamionetă și un autoturism. În urma producerii evenimentului nu au fost înregistrate victime, la fața locului pompierii asigurând măsurile specifice de prevenire și stingere ale incendiilor.
 
16.07.2023
         (ora 12:02) Pompierii de la Detașamentul Curtea de Argeș au intervenit în municipiul Curtea de Argeș, strada Albești, la un eveniment rutier în care au fost implicate două motociclete. Pompierii au asigurat măsuri specifice până la înlăturarea oricărui pericol. În urma incidentului a rezultat o victimă de sex masculin, care a fost monitorizată și transportată la spital de către un echipaj al S.A.J. Argeș.
         (ora 12:30) Detașamentul de Pompieri Curtea de Argeș  a fost solicitat să intervină, alături de un echipaj S.A.J., la un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme și o motocicletă. Evenimentul a avut loc în comuna Arefu, zona Transfăgărășan, DN 7C, iar în urma producerii acestuia a rezultat o victimă,  monitorizată și transportată la spital de către echipajul medical.
         (ora 13:34) Colegii noștri de la Detașamentele de Pompieri Pitești și Bradu au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs în localitatea Bradu, strada Principală. La fața locului au acționat cu o autospecială de intervenție și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, pentru asigurarea măsurilor specifice și acordarea primului ajutor calificat la nevoie. Echipajul medical a identificat o victimă, minor în vârstă de 4 ani, care prezenta o plagă tăiată în zona feței. Victima a fost transportată la spital.
         (ora 14:49) Un echipaj de pompieri de la Detașamentul Pitești a intervenit în localitatea Bascov, strada Serelor, la un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme. Nu au fost înregistrate victime, pompierii asigurând măsuri specifice de prevenire și stingere ale incendiilor.
 
                             De asemenea, paramedicii SMURD au gestionat în teritoriu 125 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență.          
         În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
Nu uitați!
         Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
         Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii