Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:22 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Argeș - Intervenții și alte misiuni

ro

16 Jun, 2023 14:49 559 Marime text

BULETIN INFORMATIV

 
         În perioada 15.06.2023, ora 08:00 – 16.06.2023, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 36 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
         
INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:
 
 (ora 20:40) Un echipaj SMURD de prim ajutor calificat de la Detașamentul de Pompieri Mioveni a fost solicitat să intervină în localitatea Coșești în cazul unui accident rutier, cu victimă pieton. Victima a fost o persoană de sex feminin în vârstă de 61 de ani, care prezenta mai multe leziuni, fiind nevoie ca pacienta să fie transportată la spital.

 (ora 06:00) Pompierii argeșeni au intervenit în localitatea Lunca Corbului în cazul unui accident rutier în care un autoturism a ieșit în afara părții carosabile. Colegii noștri au asigurat măsurile specifice de prevenire ale incendiilor, au preluat și transportat la spital o persoană de sex feminin în vârstă de 53 de ani care prezenta atac de panică și acuza dureri în zona toracelui.
 
În urma precipitațiilor abundente căzute într-un timp scurt în zona de nord a județului nostru, pompierii de la Detașamentul Curtea de Argeș au fost solicitați să intervină în următoarele situații:
-  (ora 06:22) evacuarea apei dintr-o gospodărie din localitatea Corbeni, unde au fost inundate un beci, un adăpost de animale și o magazie. Apa a pătruns după ce un canal de scurgere a acesteia s-a înfundat și a fost nevoie de intervenția Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență cu un buldoexcavator;
- (ora 07:20) salvarea a două persoane de sex feminin blocate într-o autoutilitară după ce un curs de apă din localitatea Valea Danului a ajuns pe un drum comunal. Pentru evacuarea persoanelor s-a folosit un buldoexcavator de la un operator economic, acestea fiind aduse într-o zonă sigură, fără să aibă nevoie de acordarea primului ajutor calificat.

          De asemenea, paramedicii SMURD au gestionat în teritoriu 26 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență.  În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
Nu uitați!
         Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
         Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii