Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:05 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Argeș - Intervenții și alte misiuni

ro

25 May, 2023 15:02 470 Marime text

BULETIN INFORMATIV

 
 
         În perioada 24.05.2023, ora 08:00 – 25.05.2023, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 45 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
         
INCENDII:
 
         (ora 12:02) Pompierii de la Detașamentul Curtea de Argeș au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în curtea unei biserici din municipiul Curtea de Argeș. În urma evenimentului au ars materiale combustibile din preajma vetrei de foc, pe o suprafață de aproximativ 15 mp. Paramedicii SMURD nu au identificat victime.
 
         (ora 22:27) Două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat au acționat în comuna Dârmănești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o motocicletă. La momentul ajungerii forțelor de intervenție, mopedul ardea în dezvoltare, incendiul fiind lichidat în limitele găsite. Nu au fost înregistrate victime ale evenimentului.
 
INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:
 
         În urma precipitațiilor abundente căzute pe teritoriul județului Argeș, colegii noștri au fost solicitați să intervină pentru evacuarea apei infiltrată în subsolurile unor locuințe și a unor blocuri din municipiul Pitești. Zonele în care echipajele de pompieri au acționat sunt următoarele: aleea Spitalului, aleea Mihăilescu Mihail, strada Depozitelor, strada Făgăraș, Calea Drăgășani și aleea Munteanu Mihail.
 
         (ora 18:37) În contextul  fenomenelor meteorologice, Detașamentul de Pompieri Pitești a fost solicitat să intervină în municipiul Pitești, strada Livezilor,  pentru a asigura măsuri specifice în cazul unui copac aplecat peste un bloc, care punea în pericol siguranța trecătorilor.
 
         (ora 16:19) Salvatorii de la Detașamentul de Pompieri Mioveni au fost solicitați să intervină în orașul Mioveni, bulevardul Dacia, în cazul unui accident rutier în care au fost implicate două autoturisme. În urma evenimentului a rezultat o victimă care prezenta traumatism la coloana cervicală. Persoana de sex masculin, în vârstă de 42 de ani, a fost monitorizată și transportată la spital de către echipajul SMURD de prim ajutor calificat. La fața locului au fost asigurate măsuri specifice până la înlăturarea oricărui pericol.
        
         De asemenea, paramedicii SMURD au gestionat în teritoriu 28 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență.   
 
         În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
Nu uitați!
         Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
 
         Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii