Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:02 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Argeș - Intervenții și alte misiuni

ro

24 May, 2023 11:27 516 Marime text

BULETIN INFORMATIV

 
 
         În perioada 23.05.2023, ora 08:00 – 24.05.2023, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 45 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
         
INCENDII:
 
         (ora 14:52) Colegii noștri de la Detașamentul de Pompieri Câmpulung au intervenit în municipiul Câmpulung, strada Ion C. Brătianu, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință. În cel mai scurt timp posibil, la fața locului au gestionat intervenția două autospeciale de stingere, care au lichidat incendiul în limitele găsite. În urma evenimentului au ars articole textile, materiale plastice și s-a degradat tâmplăria PVC dintr-o încăpere. Echipajul medical nu a identificat victime.
 
INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:
 
 (ora 10:22) Două echipaje de pompieri cu o autospecială de intervenție și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat au intervenit în localitatea Călinești, strada Valea Corbului, la un eveniment rutier în care au fost implicate două autoturisme. Paramedicii SMURD au asistat o persoană de sex feminin, în vârstă de 52 de ani, care prezenta atac de panică. La fața locului au fost asigurate măsuri specifice de prevenire și stingere ale incendiilor.
(ora 14:20) Pompierii de la Detașamentul Pitești au acționat pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier produs în municipiul Pitești, strada Negru Vodă, în care au fost implicate trei autoturisme. În urma evenimentului paramedicii SMURD au monitorizat o victimă de sex feminin, în vârstă de 68 de ani, care prezenta atac de panică, nefiind necesar transportul ulterior la spital.
(ora 15:48) Salvatorii de la Detașamentul de Pompieri Bradu au acționat la un accident rutier produs în municipiul Pitești, strada Varianta Prundu Craiovei, în care au fost implicate trei autoturisme. În urma producerii incidentului nu au fost înregistrate victime. La fața locului au fost asigurate măsuri specifice până la îndepărtarea oricărui pericol.
(ora 18:22) Două echipaje de pompieri cu o autospecială de intervenție și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat au fost solicitate să intervină la un accident rutier produs în orașul Mioveni, bulevardul Dacia, în care au fost implicate două autoturisme. În urma evenimentului a rezultat o victimă care a fost monitorizată și transportată la spital de către paramedicii SMURD. A fost vorba despre o persoană de sex masculin, în vârstă de aproximativ 52 de ani, care prezenta suspiciune de fractură la membrul superior stâng. Forțele de intervenție au asigurat măsuri specifice în zonă până la înlăturarea oricărui pericol.
 
         De asemenea, paramedicii SMURD au gestionat în teritoriu 25 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență.   
   În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
 
Nu uitați!
         Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
 
         Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii