Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:16 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Argeș - Flăcările au afectat interiorul și acoperișul construcției

ro

05 May, 2023 15:24 611 Marime text

BULETIN INFORMATIV

 
         În perioada 04.05.2023, ora 08:00 – 05.05.2023, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 41 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
         
INCENDII:
         (ora 15:56) Pompierii au fost solicitați să intervină în zona km 92 de pe A1 pentru stingerea unui incendiu izbucnit la compartimentul motor al unei autoutilitare. Incendiul a fost localizat și stins operativ de către un echipaj de la Detașamentul de Pompieri Bradu, înainte să se propage la întregul vehicul. Nu au fost victime ale evenimentului.
 
         (ora 17:48) Două echipaje de la Secția de Pompieri Costești cu o autospecială pentru stingerea incendiilor și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat au intervenit în localitatea Suseni pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească dezafectată. Flăcările au afectat interiorul și acoperișul construcției în suprafață de aproximativ 10 mp. Nu au fost victime ale evenimentului.
 
         (ora 20:39) Pompierii de la Detașamentul Câmpulung și Punctul de Lucru Rucăr au intervenit pentru stingerea unui incendiu ce a distrus o casă și o anexă gospodărească din localitatea Rucăr. Militarii au acționat alături de un echipaj al Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență pentru a lichida și a opri flăcările din dezvoltarea la proprietățile învecinate. Căldura puternică dezvoltată de incendiu a afectat izolația termică și elemente de tâmplărie de la două construcții învecinate, iar la o a treia construcție au fost afectate doar elementele de tâmplărie. Paramedicii SMURD au monitorizat la fața locului două persoane care au suferit atac de panică și nu au avut nevoie de transport ulterior la spital.
 
         (ora 23:12) Pompierii de la Detașamentul Bradu au fost solicitați să intervină în localitatea Oarja pentru stingerea unui incendiu care a cuprins aproximativ 15 mp din acoperișul unei locuințe. Salvatorii au acționat operativ și au oprit flăcările din propagarea la întreaga construcție. Nu au fost victime ale evenimentului.
 
INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:
 
         (ora 09:28) Pompierii au intervenit pe strada Serelor din localitatea Bascov în cazul unui accident rutier produs între două ansambluri de transport și un autoturism. Pompierii au asigurat măsurile specifice de prevenire ale incendiilor, iar paramedicii SMURD au monitorizat o persoană de sex masculin care a suferit un atac de panică și nu a avut nevoie de transport ulterior la spital.
 
         (ora 13:31) Colegii noștri au fost solicitați să intervină în localitatea Cotmeana pentru a asigurat măsurile specifice de prevenire ale incendiilor, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat în cazul unui accident rutier produs între două autoturisme. În urma incidentului, a fost identificată o victimă de sex masculin, care prezenta răni în zona feței și a fost preluată și transportată la spital de către paramedicii SMURD.
 
         (ora 14:29) Un echipaj cu o autospecială pentru stingerea incendiilor și un echipaj cu ambulanța SMURD de prim ajutor calificat au intervenit la km 109 de pe A1 în cazul unui eveniment rutier în care a fost implicat un singur autoturism. Militarii au asigurat măsurile specifice de prevenire ale incendiilor, nefiind identificate victime.
 
         (ora 14:19) Salvatorii au acționat în municipiul Pitești pentru a asigura măsurile specifice de prevenire ale incendiilor și pentru a acorda primul ajutor calificat în cazul unui accident rutier în care un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile. Paramedicii SMURD au asistat la fața locului o persoană de sex feminin, care acuza dureri în zona lombară și nu a avut nevoie de transport ulterior la spital.
 
                             (ora 14:42) Pompierii au asigurat măsurile specifice de prevenire ale incendiilor în cazul unui accident rutier produs pe raza localității Drăganu. În eveniment a fost implicat un singur autoturism care a părăsit partea carosabilă și au rezultat scurgeri de lichide combustibile. La fața locului nu au fost identificate victime.
 
                             (ora 01:58) Pompierii de la Detașamentul Mioveni au fost solicitați să intervină în cazul unui accident rutier în care un autoturism a lovit un branșament la rețeaua de gaze, un stâlp de beton și un gard din lemn de pe strada Soldat Costescu din orașul Mioveni. La fața locului, militarii au asigurat doar măsurile specifice de prevenire ale incendiilor, nefiind identificate victime ale incidentului.
 
         De asemenea, paramedicii SMURD au gestionat în teritoriu 20 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență.   
        
         În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
Nu uitați!
         Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
 
         Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii