Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:35 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Argeș Buletin informativ

ro

25 Sep, 2023 14:02 444 Marime text
În perioada 22.09.2023, ora 08:00 – 25.09.2023, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 137 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
 
INCENDII:
22.09.2023
(ora 13:43) Pompierii de la Detașamentul Câmpulung au intervenit în comuna Aninoasa, strada Valea Siliștii, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință. În urma producerii evenimentului au ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 60 mp, tavanele aferente a trei încăperi și aparatură electronică și electrocasnică. În urma evenimentului nu au rezultat victime.
 
24.09.2023
(ora 23:10) Două echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere de Secția Costești au acționat în comuna Buzești pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată. În momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu focare dispersate la vegetație pe o suprafață mare de teren, precum și la coronamentul unor copaci. Suprafața totală de teren afectată a fost de aproximativ 12 ha, iar la 4 ha dintre acestea a ars și coronamentul unor copaci. A fost o intervenție dificilă din cauza terenului accidentat, pompierii acționând mai bine de cinci ore pentru lichidarea incendiului.
Având în vedere situația prezentată anterior, dar și gradul de uscăciune a vegetației, facem un apel la cetățeni să adopte un comportament preventiv în evitarea arderilor necontrolate.
Totodată, reamintim că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise!

❗Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.
❗Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.
 
INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI: 
În intervalul de referință, pompierii argeșeni au fost solicitați să intervină pe teritoriul județului și în cazul a cinci evenimente rutiere, în care colegii noștri au acționat pentru asigurarea măsurilor specifice și acordarea îngrijirilor medicale la nevoie, alături de echipajele Serviciului de Ambulanță Județean Argeș. În aceste incidente au fost implicate opt vehicule și au rezultat trei victime, iar pentru una dintre acestea a fost nevoie și de transport la spital.
 
De asemenea, paramedicii SMURD au gestionat în teritoriu 95 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență.
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Nu uitați!
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro. 
Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii