Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:46 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Argeș Buletin informativ

ro

22 Sep, 2023 13:48 519 Marime text
În perioada 21.09.2023, ora 08:00 – 22.09.2023, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 40 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
 
INCENDII:
(ora 14:11) Detașamentul de Pompieri Pitești a acționat cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată în municipiul Pitești, strada Peligrad Nicolae. În urma evenimentului a fost afectată o suprafață de teren de aproximativ 50 mp. Evenimentul nu s-a soldat cu victime.
(ora 14:35) Pompierii de la Garda de Intervenție Topoloveni au intervenit, alături de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Argeș (SAJ), pentru stingerea unui incendiu și acordarea primului ajutor calificat la nevoie, în localitatea Beleți-Negrești, satul Zgripcești. Forțele de intervenție au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă pe o suprafață de aproximativ 2.200 mp, cu posibilitate de propagare la vecinătăți. Prin intervenția promptă s-a reușit oprirea flăcărilor din dezvoltare și au evitat extinderea acestora. Echipajul medical a identificat o victimă de sex masculin, care prezenta arsuri la membrele superioare.
(ora 20:55) Două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat au acționat în municipiul Pitești, strada Sfânta Vineri, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în interiorul unei clădiri dezafectate. În urma evenimentului au ars aproximativ două tone de deșeuri menajere. Echipajul medical nu a identificat victime.
(ora 22:47) Detașamentul de Pompieri Pitești a intervenit în comuna Mălureni, satul Hințești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă dintr-o gospodărie. Forțele de intervenție au constatat că flăcările se manifestau pe o suprafață de aproximativ 20 mp, în urma producerii incendiului arzând elemente combustibile din lemn, din structura anexei. În urma evenimentului nu au fost victime.
(ora 01:56) Punctul de Lucru Tigveni și Detașamentul de Pompieri Curtea de Argeș au acționat în localitatea Tigveni pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism. Echipajele de pompieri au constatat că flăcările se manifestau la instalația electrică a vehiculului. În urma evenimentului nu au fost înregistrate victime.
 
INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI: 
(ora 08:26) Două echipaje de pompieri cu o autospecială de intervenție și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat au intervenit în municipiul Pitești, strada Eroilor, la un accident rutier în care au fost implicate o motocicletă și un autoturism. Echipajul medical a identificat o victimă, motociclistul, în vârstă de 17 ani, care prezenta suspiciune de fractură la membrul inferior stâng și traumatism la nivelul bazinului. În urma monitorizării, pacientul a fost transportat la spital.
(ora 13:32) Detașamentul de Pompieri Mioveni a intervenit în comuna Stâlpeni pentru a asigura măsuri specifice la un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme. În urma evenimentului nu au rezultat victime.
(ora 14:14) Colegii noștri au intervenit în comuna Mărăcineni, DN73, în cazul unei conducte de gaz avariată accidental de un utilaj în timpul efectuării unor lucrări. Pompierii au acționat pentru evacuarea persoanelor dintr-o clădire și asigurare măsurilor specifice până la înlăturarea oricărui pericol. La locul solicitării a fost prezent și un echipaj al distribuitorului de gaze.
(ora 15:36) Două echipaje de pompieri de la Detașamentul Pitești, alături de două ambulanțe SAJ, au intervenit la un eveniment rutier produs în municipiul Pitești, bulevardul 1 Mai, în care au fost implicate trei autoturisme. Echipajele medicale au identificat trei victime, care în urma monitorizării au fost transportate la spital. Paramedicii SMURD au monitorizat o victimă de sex feminin, în vârstă de 37 de ani, care prezenta un traumatism cranio facial. Pompierii au asigurat măsuri specifice.
(ora 18:30) o autospecială de intervenție de la Detașamentul de Pompieri Pitești, alături de două echipaje SAJ au intervenit în municipiul Pitești, strada Garoafelor, la un accident rutier produs între două autoturisme. În urma evenimentului au rezultat două victime care au fost preluate și transportate la spital de către echipajele medicale. Pompierii au asigurat măsuri de prevenire și stingere ale incendiilor.
 
De asemenea, paramedicii SMURD au gestionat în teritoriu 20 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență.
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați!
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro. 
Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii