Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:19 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Argeș Buletin informativ

ro

20 Sep, 2023 10:03 537 Marime text
În perioada 19.09.2023, ora 08:00 – 20.09.2023, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 34 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
 
INCENDII:
 
(ora 16:45) Pompierii de la Detașamentul Pitești au fost solicitați să intervină în municipiul Pitești, cartierul Războieni, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în interiorul unui spațiu construit din termopan. În urma incendiului au ars mase plastice pe o suprafață de aproximativ 2 mp și circa 2 kg deșeuri. Echipajul medical nu a identificat  victime.
 
INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI: 
 
(ora 14:44) Două echipaje de pompieri cu două autospeciale de intervenție au acționat în comuna Cotmeana, satul Lintești, la un eveniment rutier în care au fost implicate un autotren cu remorcă, un autocamion și un autoturism. Forțele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că în urma producerii accidentului au rezultat scurgeri masive de combustibil și au asigurat măsuri specifice de prevenire și stingere ale incendiilor. Nu au fost înregistrate victime.
(ora 18:12) Punctul de Lucru Rucăr a intervenit cu o autospecială de intervenție și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat la un accident rutier produs în comuna Rucăr, în care au fost implicate o autocisternă și un autoturism. Din fericire, evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale, pompierii asigurând măsuri specifice la fața locului.
(ora 18:42) Colegii noștri de la Punctul de Lucru Rucăr au acționat cu două autospeciale de intervenție  în localitatea Rucăr, satul Lunca, în cazul unui accident rutier în care au fost implicate trei autoturisme. Paramedicii SMURD nu au identificat victime ale evenimentului, iar la fața locului pompierii au asigurat măsuri specifice până la înlăturarea oricărui pericol.
(ora 18:59) O autospecială de intervenție de la Detașamentul de Pompieri Pitești, alături de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Argeș, au acționat în municipiul Pitești, în zona Podul Viilor, la un accident rutier în care au fost implicate un autotren și un autoturism. Pompierii au asigurat măsuri specifice de prevenire și stingere ale incendiilor.
          
De asemenea, paramedicii SMURD au gestionat în teritoriu 25 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență.     
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
        
Nu uitați!
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro. 
Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii