Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:46 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Argeș Buletin informativ

ro

04 Sep, 2023 14:49 481 Marime text
În perioada 01.09.2023, ora 08:00 – 04.09.2023, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 168 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
                                                                                                                        
         INCENDII:
         (ora 23:18) Detașamentul de Pompieri Curtea de Argeș a intervenit cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat în comuna Cicănești pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie. Forțele de intervenție au constatat că ardeau în dezvoltare o anexă gospodărească și bunurile din interiorul acesteia, pe o suprafață de aproximativ 15 mp, flăcările violente prezentând pericol de propagare la o locuință aflată în apropiere. Prin intervenția operativă a pompierilor s-a reușit limitarea incendiului și salvarea casei din vecinătate. Incidentul nu s-a soldat cu victime.
 
În intervalul de referință, pompierii argeșeni au acționat pentru localizarea și lichidarea a 11 incendii izbucnite la vegetație uscată, mărăciniș și litieră. În urma evenimentelor a fost afectată o suprafață de teren de aproximativ 38.600 mp și au ars circa 15 ml de gard din lemn. Acestea s-au produs, după cum urmează:
- Moșoaia, aproximativ 100 mp de vegetație uscată;
- Oarja, aproximativ 20.000 mp de vegetație uscată; 
- Costești, aproximativ 200 mp mp de vegetație uscată și circa 10 ml de gard din lemn, cu posibilitate de propagare la pădurea aflată în apropiere;
- Călinești, aproximativ 600 mp de vegetație uscată;
- Albota, aproximativ 300 mp de vegetație uscată;
- Coșești, aproximativ 10.000 mp de vegetație uscată;
- Recea, aproximativ 2.000 mp de vegetație uscată;
- Buzoești, aproximativ 50 mp de vegetație uscată și circa 5 ml de gard, cu posibilitate de propagare la locuințele din apropiere;
- Uda, aproximativ 150 mp de vegetație uscată;
- Moșoaia, aproximativ 5.000 mp de vegetație uscată, mărăciniș și litieră;
- Căldăraru, aproximativ 200 mp de vegetație uscată.
 Facem apel către cetățeni să dea dovadă de responsabilitate și le reamintim că arderile necontrolate sunt interzise prin lege.
Totodată, nu trebuie trecut cu vederea faptul că aceste arderi pot provoca și accidente rutiere, care se pot solda chiar și cu pierderi de vieți omenești, ca urmare a scăderii vizibilităţii pe căile de circulație.
 
INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI: 
01.09.2023
         (ora 16:31) Echipajul SMURD de prim ajutor calificat de la Punctul Cota 2000 a intervenit în localitatea Arefu la un eveniment rutier în care a fost implicat un motociclist. La sosirea paramedicilor SMURD, persoana în vârstă de 54 de ani era inconștientă și prezenta un traumatism cranio cerebral major și multiple zgârieturi. Victima a fost preluată de către elicopterul SMURD.
         (ora 17:21) Detașamentul de Pompieri Bradu a acționat în municipiul Pitești, bulevardul Petrochimiștilor, în cazul unei persoane acroșată de un autoturism. În urma evenimentului a rezultat o victimă de sex masculin, care a suferit multiple traumatisme, fiind preluată și transportată la spital de către paramedicii SMURD.
         (ora 17:36) Colegii noștri de la Detașamentul de Pompieri Pitești au intervenit la un accident rutier produs în municipiul Pitești, cartierul Trivale, în care un autoturism a acroșat un pieton. Paramedicii SMURD au monitorizat și transportat la spital o victimă de sex feminin, în vârstă de 50 de ani, care prezenta un traumatism cranio facial.
      
02.09.2023
         (ora 01:27) Pompierii de la Detașamentul Pitești, alături de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Argeș ( SAJ) au fost solicitați să intervină în comuna Albota, DN 65, la un eveniment rutier în care au fost implicate două autoturisme. Forțele de intervenție au acționat cu o autospecială de intervenție, o autospecială de descarcerare și două ambulanțe SMURD de prim ajutor calificat și de Terapie Intensivă Mobilă, pentru asigurarea măsurilor specifice și acordarea îngrijirilor medicale la nevoie. Pentru trei victime dintr-unul dintre autoturisme au fost necesare efectuarea manevrelor de extragere, cu ajutorul mijloacelor din dotarea autospecialelor, acestea fiind găsite încarcerate. Paramedicii SMURD au monitorizat și transportat la spital două persoane. A fost vorba despre o persoană de sex feminin, în vârstă de 25 de ani, inconștientă, politraumatizată, prezentând  și multiple plăgi, iar cea de-a doua victimă, persoană de sex masculin, în vârstă de 37 de ani, prezenta o plagă la membrul inferior drept și traumatism la hemitoracele stâng. Cea de-a treia victimă a fost preluată de către echipajul SAJ.
         (ora 08:00) Colegii noștri de la Detașamentul de Pompieri Bradu, alături de un echipaj SAJ au acționat în municipiul Pitești, bulevardul Petrochimiștilor, în cazul unui eveniment rutier în care au fost implicate două autoturisme. În urma evenimentului a rezultat o victimă preluată de echipajul medical. Pompierii au asigurat măsuri specifice de prevenire și stingere ale incendiilor.
         (ora 08:55) Detașamentul de Pompieri Pitești a intervenit în municipiul Pitești, strada Gârlei, la un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme. Echipajul SMURD de prim ajutor calificat a monitorizat o persoană de sex masculin, în vârstă de 19 ani, care prezenta o plagă la nivelul membrului inferior stâng. Nu a fost necesar transportul la spital. Pompierii au asigurat măsuri specifice de prevenire și stingere ale incendiilor.
03.09.2023
         (ora 06:54) Detașamentul de Pompieri Câmpulung a intervenit în municipiu la un accident rutier în care un autoturism a lovit un stâlp de iluminat public. În urma evenimentului nu au rezultat victime, pompierii asigurând măsuri PSI.
 
De asemenea, paramedicii SMURD au gestionat în teritoriu 108 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență. 
    
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
Nu uitați!
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro. 
Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii