Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:22 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Argeș Buletin informativ 08.06.2023

ro

08 Jun, 2023 13:50 485 Marime text



BULETIN INFORMATIV

 
         În perioada 07.06.2023, ora 08:00 – 08.06.2023, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 39 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
         
INCENDII:
 
         (ora 22:34) Pompierii de la Detașamentul Bradu au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din localitatea Căteasca, satul Recea. La locul solicitării au ajuns de urgență două autospeciale de stingerea incendiilor și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, care au constatat că flăcările se manifestau la obiecte de mobilier și materiale textile depozitate într-un garaj, incendiul afectând tencuiala și o ușă din tâmplăria unei case din imediata vecinătate. Prin intervenția promptă a pompierilor, incendiul a fost localizat și lichidat operativ, evitând propagarea flăcărilor la întreaga locuință. Echipajul SMURD a asistat la fața locului o persoană de sex feminin în vârstă de aproximativ 61 de ani, care a suferit un atac de panică, ulterior nefiind necesar transportul ulterior la spital.
 
         (ora 05:44) Două echipaje de pompieri de la Secția Costești cu o autospecială de stingere ale incendiilor și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat au intervenit în orașul Costești în cazul unei sesizări de incendiu la o unitate de alimentație publică. Forțele de intervenție au constatat că incendiul se manifesta la elementele combustibile din componența acoperișului și ale unui perete din apropierea unui cuptor. În urma evenimentului nu au rezultat victime, iar intervenția promptă a pompierilor a făcut că incendiul să nu se extindă la întreaga construcție.         
 
INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:
 
         (ora 17:46) Pompieri au intervenit cu o autospecială pentru stingerea incendiilor și două ambulanțe SMURD de prim ajutor calificat și de terapie intensivă mobilă în cazul unui accident rutier produs între trei autoturisme, pe raza localității Albota. La fața locului salvatorii au asigurat măsurile specifice de prevenire ale incendiilor, iar echipajele medicale au acordat primul ajutor calificat pentru trei persoane, ulterior fiind transportate la spital doar două dintre acestea, pentru efectuarea de investigații medicale amănunțite.
        
         De asemenea, paramedicii SMURD au gestionat în teritoriu 28 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență.   
 
         În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
Nu uitați!
         Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
 
         Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii