Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:24 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Vaslui Știre de presă 2 iunie 2023 - retinut nerespectare ordin S3 PR Barlad

ro

02 Jun, 2023 16:47 949 Marime text

BĂRBAT REȚINUT DE POLIȚIȘTII
SECȚIEI 3 POLIȚIE RURALĂ BÂRLAD
 
Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au reținut un bărbat, în vârstă de 40 de ani, din comuna Zorleni, județul Vaslui, cercetat pentru nerespectarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție provizoriu.
 
La data de 30 mai 2023, ora 12.55, Poliția Municipiului Bârlad a fost sesizată, prin S.N.U.A.U. 112, de către un minor în vârstă de 16 de ani din localitatea Popeni, comuna Zorleni, cu privire la faptul că, tatăl său face scandal la locuința comună.
În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, la data de 28 mai 2023, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad au emis un ordin de protecție provizoriu, pe o perioadă de 5 zile, împotriva bărbatului cercetat, după ce acesta și-ar fi amenințat soția. Acesta a fost evacuat din locuință și, totodată, i-a fost stabilită obligația de a păstra o distanță de minim 50 de metri față de soția sa și față de locuința acesteia.
Cercetările au evidențiat faptul că, anterior sesizării, la data de 30 mai 2023, pe fondul consumului de alcool, bărbatul cercetat ar încălcat măsurile dispuse prin ordinul de protecție provizoriu și s-ar fi deplasat la locuința soției unde ar fi proferat, din nou, amenințări cu moartea, ar fi provocat scandal și ar fi refuzat să părăsească imobilul când i-a fost solicitat acest lucru.
La data de 30 mai 2023, în baza probatoriului administrat, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru dispunerea unei măsuri preventive.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbatului.
 
Reamintim:
 Emiterea unui ordin de protecţie provizoriu presupune, pentru o periodă de 5 zile, impunerea uneia ori mai multor obligaţii sau interdicţii față de agresor, după cum urmează:
  • evacuarea temporară a agresorului din locuinţa comună, indiferent dacă acesta este titularul dreptului de proprietate;
  • reintegrarea victimei şi, după caz, a copiilor în locuinţa comună;
  • obligarea agresorului la păstrarea unei distanţe minime determinate faţă de victimă, faţă de membrii familiei acesteia, faţă de reşedinţa, locul de muncă sau unitatea de învăţământ a persoanei protejate;
  • obligarea agresorului de a preda poliţiei armele deţinute.
 
ÎNCĂLCAREA ORICĂREIA DINTRE MĂSURILE DISPUSE PRIN ORDINUL DE PROTECȚIE PROVIZORIU CONSTITUIE INFRACŢIUNE ŞI SE PEDEPSEŞTE CU ÎNCHISOARE DE LA 6 LUNI LA 5 ANI.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii