Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:54 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Vaslui Știre de presă 2 iunie 2023- retinut nerespectare ordin BOP Barlad

ro

02 Jun, 2023 16:45 881 Marime text

BĂRBAT REȚINUT DE POLIȚIȘTII
 BIROULUI DE ORDINE PUBLICĂ BÂRLAD
 
Polițiștii Biroului de Ordine Publică, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au reținut un bărbat, în vârstă de 45 de ani, din municipiul Bârlad, județul Vaslui, cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunii nerespectarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție.
 
La data de 30 mai 2023, ora 08.48, Poliția Municipiului Bârlad a fost sesizată, prin S.N.U.A.U. 112, de către o femeie în vârstă de 45 de ani din municipiul Bârlad, cu privire la faptul că, în aceeași zi, 30 mai 2023, fostul concubin al acesteia ar fi pătruns, fără drept, în locuința sa și i-ar fi adresat injurii, încălcând ordinul de protecție emis împotriva sa.
În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Biroului de Ordine Publică Bârlad au stabilit că, la data de 2 mai 2023, Judecătoria Bârlad a emis un ordin de protecție, pe o perioadă de 6 luni, împotriva bărbatului cercetat, acestuia fiindu-i stabilită obligația de a păstra o distanță de 100 de metri față de fosta concubină și față de locuința acesteia.
Cercetările au evidențiat și că la ora în aceeași zi, 30 mai, la ora 08.15, pe fondul consumului de alcool, bărbatul cercetat ar încălcat măsurile dispuse prin ordinul de protecție și s-ar fi deplasat la locuința fostei concubine unde i-ar fi adresat acesteia cuvinte și expresii jignitoare, încălcând astfel prevederile ordinului de protecție emis împotriva sa.
La data de 30 mai 2023, în baza probatoriului administrat, polițiștii Biroului de Ordine Publică Bârlad l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore.
Bărbatul urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru dispunerea unei măsuri preventive.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului de Ordine Publică Bârlad, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbatului.
 
Reamintim:
 Emiterea unui ordin de protecţie provizoriu presupune, pentru o periodă de 5 zile, impunerea uneia ori mai multor obligaţii sau interdicţii față de agresor, după cum urmează:
  • evacuarea temporară a agresorului din locuinţa comună, indiferent dacă acesta este titularul dreptului de proprietate;
  • reintegrarea victimei şi, după caz, a copiilor în locuinţa comună;
  • obligarea agresorului la păstrarea unei distanţe minime determinate faţă de victimă, faţă de membrii familiei acesteia, faţă de reşedinţa, locul de muncă sau unitatea de învăţământ a persoanei protejate;
  • obligarea agresorului de a preda poliţiei armele deţinute.
 
ÎNCĂLCAREA ORICĂREIA DINTRE MĂSURILE DISPUSE PRIN ORDINUL DE PROTECȚIE PROVIZORIU CONSTITUIE INFRACŢIUNE ŞI SE PEDEPSEŞTE CU ÎNCHISOARE DE LA 6 LUNI LA 5 ANI.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii