Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:46 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Vaslui Buletin informativ 7 iunie 2023

ro

07 Jun, 2023 15:18 615 Marime text


BĂRBAȚI REȚINUȚI DE CĂTRE POLIȚIȘTII VASLUIENI
PENTRU INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER
 
Polițiștii vasluieni au reținut două persoane și efectuează cercetări față de acestea, după ce au fost depistate zilele trecute, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în timp ce încălcau prevederile legale în vigoare.
 
*
Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au reținut un bărbat, în vârstă de 44 de ani, din comuna Miclești, județul Vaslui, bănuit de comiterea infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
La data de 1 iunie 2023, ora 14.25, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, aflați în serviciu de supraveghere, îndrumare și control al traficului rutier pe drumul comunal DC 12, în localitatea Chircești, comuna Miclești, au depistat și oprit pentru control un autoturism, înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 44 de ani, din Miclești.
Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că bărbatul deține permis de conducere, dar are dreptul de a conduce vehicule suspendat. Acesta fusese depistat la data de 18 martie 2023, în localitatea Chircești, conducând un autoturism pe drumurile publice în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.
La data de 6 iunie 2023, în baza probatoriului administrat, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vaslui l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore.
Astăzi, 7 iunie 2023, acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, pentru dispunerea unei măsuri preventive.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii vasluieni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale a bărbatului.
 
**
Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au reținut un bărbat, în vârstă de 50 de ani, din comuna Văleni, județul Vaslui, bănuit de comiterea infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
La data de 2 iunie 2023, ora 08.35, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, aflați în serviciu de supraveghere, îndrumare și control al traficului rutier pe drumul comunal DC 3A, în comuna Văleni, au depistat și oprit pentru control un autoturism, înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 50 de ani, din Văleni.
Întrucât șoferul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1.18 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
La data de 6 iunie 2023, în baza probatoriului administrat, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vaslui l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore.
Astăzi, 7 iunie 2023, acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, pentru dispunerea unei măsuri preventive.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii vasluieni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale a bărbatului.
 
 
 
          Polițiștii vasluieni atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive:
 
Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat substanțe psihoactive și/sau băuturi alcoolice!
 
Consumul de substanțe psihoactive și alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul și substanțele psihoactive scad concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.
 
Extras Codul Penal
 
Articolul  335
         Conducerea unui vehicul fără permis de conducere
  1. Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevedere obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
 
Articolul  336
            Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
  1.  Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
 
 
 Pentru reducerea gradului de victimizare prin producerea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri le recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă, să respecte cu strictețe regulile de circulație și să circule cu o viteză adaptată în permanență la condițiile de drum.
 
Activitățile de supraveghere ale traficului rutier, pentru depistarea celor care încalcă regimul legal de viteză, vor continua în perioada următoare, atât pe timpul zilei cât și pe cel al nopții, în mediul urban dar și în cel rural.
 
CONDUCEȚI CU GRIJĂ ! 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii