Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:48 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Tulcea - Comunicat de presă - Siguranța rutieră

ro

10 Jun, 2021 15:41 1572 Marime text
Nr. 184885 din 10 iunie 2021
 
 
                                                                                              
COMUNICAT DE PRESĂ
 
Educaţia rutieră timpurie, făcută din primii ani de şcoală sau chiar de la grădiniţă este, în opinia specialiştilor, soluţia pentru reducerea numărului de accidente. Copiii învaţă, astfel, primele reguli de circulaţiei rutieră aflând că şi pietonii fac parte din categoria participanţilor la trafic, având în vedere că toţi participanţii la trafic au obligaţia de a respecta codul rutier, luminile de semnalizare şi instrucţiunile dirijorilor de trafic. 
Cu acest prilej, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier împreună cu polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară și Compartimentul de Analiză și Prevenirea Criminalității, au desfășurat mai multe acțiuni în școlile din județ, pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere, în care din păcate, sunt implicați și copii.
Polițiștii au folosit tactici ,,de predare” noi, cu jocuri pe înțelesul celor mici și imagini distractive care le-au captat atenția.
Copiii au primit orare, pliante și dulciuri, ca recompense pentru atenția acordată, iar pentru micii participanți la trafic, întreaga acțiune s-a finalizat cu o ședință foto lângă autospecialele din dotarea poliției.

Câteva recomandări pe care poliţiştii le au pentru cei mici:
  • Pe drum, fii atent la semnele de circulație și respectă ceea ce indică ele! Astfel, vei fi în siguranță!
  • Când mergi pe stradă, fii foarte atent! Ai deosebită grijă la traversarea străzii!
  • Traversează doar la culoarea verde a semaforului! Culoarea roșu înseamnă STOP! Când o vezi, oprește-te și așteaptă culoarea verde!
  • Când urci în mașină, pune-ți întotdeauna centura de siguranță! Îți protejează viața și sănătatea!
  • Mergând spre școală, deplasează-te întotdeauna pe trotuar, iar dacă nu este trotuar, pe marginea drumului! În situația în care nu există nici margine, te poți deplasa pe carosabil, însă fii foarte atent și stai cât mai aproape de margine! Întotdeauna mergi pe partea stângă a carosabilului!
  • Joacă-te doar în locurile sigure! Nu te juca niciodată lângă șosea sau iarna pe lacul înghețat!
  • Nu te juca cu obiecte care te pot răni (cuţit, chibrit, aragaz)!Menționăm faptul că asemenea activități vor avea loc și în perioada următoare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii