Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:02 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Sibiu La nivelul Biroului Rutier Sibiu, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului

ro

30 Oct, 2023 12:42 541 Marime text
Nr. 294 din 30 octombrie 2023
 
BULETIN DE PRESĂ   
 
În perioada 27 – 29 octombrie a.c., polițiștii sibieni au continuat acțiunile de creștere a gradului de siguranță în trafic, în urma activităților specifice desfășurate fiind constatate 11 infracțiuni la regimul rutier. De asemenea, au fost reținute 47 de permise de conducere, au fost retrase 22 de certificate de înmatriculare și s-au aplicat 512 sancțiuni contravenționale, în valoare de 141.000 de lei.
 
Exemple semnificative:
La data de 27 octombrie a.c., în jurul orei 15,30, în orașul Agnita, polițiștii rutieri l-au testat alcoolscopic pe șoferul unui autoturism condus pe strada Plevna.
Rezultatul testării localnicului în vârstă de 58 de ani a indicat o valoare de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
 
La data de 27 octombrie a.c., în jurul orei 20,30, în municipiul Mediaș, polițiștii Biroului Rutier Mediaș l-au testat alcoolscopic pe șoferul unui autoturism condus pe strada Baznei.
Rezultatul testării medieșeanului în vârstă de 72 de ani a indicat o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
 
La data de 27 octombrie a.c., în jurul orei 21,00, în municipiul Sibiu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Ludoș, o sibiancă în vârstă de 53 de ani a pierdut controlul direcției de deplasare și a acroșat mai multe autoturisme parcate.
Evenimentul s-a soldat cu pagube materiale.
Testarea alcoolscopică a conducătoarei auto a indicat un rezultat de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, femeia fiind însoțită la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice.
În cauză, la nivelul Biroului Rutier Sibiu, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
 
La data de 28 octombrie a.c., în jurul orei 07,00, în municipiul Mediaș, polițiștii Biroului Rutier au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Piața Andrei Șaguna de către un localnic în vârstă de 36 de ani.
Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ulterior recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, polițiștii medieșeni au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
 
La data de 28 octombrie a.c., în jurul orei 09,00, în Orlat, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe DJ 106E de către un localnic în vârstă de 46 de ani.
Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
În cauză, la nivelul Poliției Orașului Săliște, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
 
La data de 28 octombrie a.c., în jurul orei 20,30, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Axente Sever de către un localnic în vârstă de 28 de ani.
În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.
 
La data de 28 octombrie a.c., în jurul orei 22,00, în Săliște, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Piața Junilor de către un constănțean în vârstă de 33 de ani.
În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.
 
La data de 29 octombrie a.c., în jurul orei 00,30, în municipiul Mediaș, în timp ce conducea un autoturism pe strada Govora, un localnic în vârstă de 37 de ani a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu 3 autoturisme parcate.
Evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale.
Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
În cauză, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
 
La data de 29 octombrie a.c., în jurul orei 15,30, pe raza localității Vurpăr, în timp ce conducea un autoturism pe strada Salcăului, un localnic în vârstă de 22 de ani a pierdut controlul direcției de deplasare, a lovit un gard și s-a oprit în curtea unui imobil.
Evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale.
Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a indicat o valoare de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, tânărul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
În cauză, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
 
*****
Le reamintim șoferilor noile prevederi legale în vigoare, conform cărora cei ce consumă alcool sau substanțe psihoactive înainte de a se urca la volan, dar și cei care conduc fără a deține acest drept vor fi condamnați la închisoare cu executare dacă sunt găsiți vinovați de producerea unui accident rutier soldat cu decesul unei persoane.
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii