Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:40 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Sibiu BLOCADA pentru siguranța comunității

ro

26 Feb, 2024 12:50 367 Marime text
 Nr. 46 din 26 februarie 2024
 
BLOCADA pentru siguranța comunității
 
În perioada 23 – 25 februarie a.c., poliţiştii sibieni, împreună cu jandarmii din cadrul I.J.J. Sibiu, au acționat în sistem integrat pentru asigurarea climatului optim de ordine și liniște publică și pentru creșterea gradului de siguranță a participanților la trafic, în cadrul acțiunii ”Blocada”.
 
Peste 250 de polițiști și jandarmi au fost prezenți zilnic în stradă, în scopul prevenirii și combaterii încălcării atât a normelor de conviețuire socială, cât și a celor rutiere.
 
În cadrul acțiunilor desfășurate, au fost legitimate 1.710 persoane, au fost controlate peste 1.600 de autovehicule, 1.570 de conducători auto au fost testați alcoolscopic și 92 de șoferi au fost testați cu aparatura din dotare pentru depistarea consumului de substanțe psihoactive. 
 
Astfel, poliţiştii au constatat 30 de infracţiuni, dintre care 3 de natură judiciară, 22 la regimul circulaţiei rutiere şi 5 de altă natură.
 
Din cele 876 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 312.000 de lei,  800 au fost aplicate ca urmare a încălcării prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 30 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publicăprevăzute de Legea 61/1991 și 46 ca urmare a încălcării prevederilor altor acte normative.
 
În urma activităţilor desfăşurate în trafic, poliţiştii au reţinut 52 de permise de conducere și au retras 75 de certificate de înmatriculare.
 
 
 
 
 
Exemple semnificative:
 
Prins în flagrant, reținut de polițiști
La data de 24 februarie a.c., polițiștii Secției de Poliție Urbană Sibiu au reținut un bărbat în vârstă de 27 de ani, din Dumbrăveni, cercetat penal pentru săvârșirea tentativei la infracțiunea de furt calificat.
În fapt, la data de 24 februarie a.c., în jurul orei 23.40, în urma unei sesizări primite prin apel 112, polițiștii sibieni au intervenit de urgență și l-au prins în flagrant pe bărbat în timp ce se afla într-un imobil din municipiul Sibiu, unde ar fi pătruns prin efracție pentru a sustrage bani și bunuri.
În baza probatoriului administrat, față de persoana în cauză s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, iar la data de 25 februarie a.c., procurorul de caz a dispus aplicarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile.
Cercetările sunt continuate la nivelul Secției de Poliție Urbană Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.
 
Ilegalități la regimul silvic
La data de 23 februarie a.c., în jurul orei 12.30, pe raza localității Porumbacu de Jos, polițiștii Secției de Poliție Rurală Porumbacu de Jos au depistat doi dâmbovițeni, în vârstă de 19, respectiv 42 de ani, în timp ce transportau mai mulți puieți de mesteacăn, fără a deține documentele legale de proveniență și transport.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat că bărbații ar fi scos fără drept din rădăcină puieții de mesteacăn, din zona extravilană a localității amintite.
Cei doi bărbați au fost sancționați contravențional, iar cei 75 de puieți au fost confiscați și predați reprezentanților ocolului silvic competent în zonă.
 
Infracțiuni la regimul rutier
La data de 23 februarie a.c., în jurul orei 08.15, în zona PC Veștem, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe DN 1 de către un tânăr în vârstă de 22 de ani, din județul Alba.
În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, șoferul  fiind condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a consumului de substanțe interzise.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.
 
La data de 24 februarie a.c., în jurul orei 08.00, pe strada Salzburg, la ieșirea din municipiul Sibiu, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au oprit pentru control o autoutilitară condusă de către un bărbat în vârstă de 45 de ani, din Șura Mică.
Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
De asemenea, bărbatul a fost sancționat contravențional, după ce polițiștii rutieri au constatat că anvelopele autoutilitarei prezentau un grad de uzură avansat, creând un pericol în deplasarea pe drumurile publice.
 
La data de 24 februarie a.c., în jurul orei 10.30, pe strada Mihai Viteazu din Șelimbăr, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au oprit pentru control un autoturism condus de către un sibian în vârstă de 35 de ani.
Din verificările efectuate a rezultat faptul că cel aflat la volan nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar autoturismul în cauză este neînmatriculat.
La nivelul secției de poliție rurală amintite s-a deschis un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.
 
La data de 24 februarie a.c., în jurul orei 12.00, în Agnita, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Agnita au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Avram Iancu de către un tânăr în vârstă de 25 de ani, din Iacobeni.
În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, șoferul  fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a consumului de substanțe interzise.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.
 
La data de 24 februarie a.c., în jurul orei 16.00, în Șelimbăr, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe DN 1 de către un bărbat în vârstă de 44 de ani, din Tălmaciu.
În urma verificărilor efectuate polițiștii au constatat că dreptul bărbatului de a conduce este suspendat.
De asemenea, testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere având acest drept suspendat, respectiv conducere sub influența alcoolului.
 
La data de 25 februarie a.c., în jurul orei 08.00, în municipiul Sibiu, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe Calea Șurii Mari de către un sibian în vârstă de 49 de ani.
Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
În cauză, polițiștii rutieri au întocmit un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
 
La data de 25 februarie a.c., în jurul orei 08.00, în Agnita, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Agnita au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Avram Iancu de către un localnic în vârstă de 19 ani.
În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, șoferul  fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a consumului de substanțe interzise.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii