Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:25 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Sibiu Abateri la regimul rutier și silvic

ro

24 Nov, 2023 11:33 392 Marime text
 Nr. 319 din 24 noiembrie 2023
 
BULETIN DE PRESĂ   
 
          Abateri la regimul rutier și silvic    
La data de 23 noiembrie a.c., în jurul orei 11.00, pe raza comunei Arpașu de Jos, polițiștii Biroului Protecția Fondului Forestier Și Piscicol din cadrul Serviciului Ordine Publică Sibiu au oprit în trafic un ansamblu rutier format din tractor și remorcă, încărcată cu material lemnos, ansamblu condus pe DJ 104E de către un localnic în vârstă de 55 de ani.
În urma verificărilor efectuate a rezultat că bărbatul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar remorca este neînmatriculată.
Astfel, în cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv tractarea pe drumurile publice a unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate.
În ceea ce privește cantitatea de 8,64 mc de material lemnos transportat, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține documentele legale de proveniență și transport, fiind sancționat contravențional cu amendă în valoare de 8.000 de lei, conform prevederilor Legii nr. 171/2010.
Materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților ocolului silvic competent în zonă.
 
Bănuit de furt calificat, a fost reținut
La data de 23 noiembrie a.c., polițiștii Secției Nr. 1 Poliție Urbană Sibiu au reținut un tânăr în vârstă de 20 de ani, din Dobârca, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.
Persoana în cauză este bănuită că, la data de 22 noiembrie a.c., în jurul orei 03.00, ar fi sustras suma de 6.200 de lei dintr-un local din municipiul Sibiu, în timpul programului de funcționare.
În urma activităților operative desfășurate, polițiștii sibieni au reușit recuperarea sumei de 4.050 de lei din prejudiciul creat.
În baza probatoriului administrat în cauză, s-a luat măsura reținerii tânărului pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat unității de parchet competente pentru aplicarea unei măsuri preventive în consecință.
Cercetările sunt continuate la nivelul Secției Nr. 1 Poliție Urbană Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.
 
Furt calificat după ce au consumat alcool împreună cu victima
La data de 23 noiembrie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu au reținut doi bărbați, unul în vârstă de 22 de ani, din județul Vaslui, și unul în vârstă de 25 de ani, din județul Sibiu. Cei doi sunt cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat după ce ar fi sustras mai multe bunuri dintr-o locuință din municipiul Sibiu.
În fapt, la data de 22 noiembrie a.c., între orele 11.00 – 15.00, cei doi ar fi consumat alcool împreună cu un sibian, în locuința acestuia, la un momentdat, pe fondul consumului de alcool, victima manifestând o stare de rău.
În timp ce bărbatul primea îngrijiri medicale din partea echipajului medical care a intervenit și l-a transportat ulterior la spital, cei doi bănuiți ar fi intrat în posesia cheilor locuinței, în care ar fi revenit după câteva ore și de unde ar fi sustras mai multe bunuri (electronice și bijuterii), creând un prejudiciu de 8.000 de lei, recuperat parțial de către polițiști.
În baza probatoriului administrat în cauză, polițiștii de investigații criminale au luat măsura reținerii celor doi bărbați pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați unității de parchet competente pentru a dispune măsuri preventive în consecință.
Cercetările sunt continuate la nivelul Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu în vederea identificării și documentării întregii activități infracționale a persoanelor.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii