Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă -Acțiuni ale poliției ieşene pentru siguranța cetățenilor

ro

16 Sep, 2021 13:59 515 Marime text
Nr. 68.629 din 16 septembrie 2021   
 
 
BULETIN DE PRESĂ 15.09.2021
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
În data de 15 septembrie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 260 sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 15 infracţiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 5 acţiuni şi s-a intervenit la 102 evenimente, dintre care 98 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităţilor au fost sesizate 19 infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 267 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 116.460 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 20 permise de conducere şi au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

 
 
CERCETAT PENTRU DOUĂ INFRACŢIUNI DE FURT CALIFICAT, REŢINUT DE POLIŢIŞTI
 
 
La data de 15 septembrie a.c., poliţiştii Secţiei nr. 5 Poliţie Rurală Răducăneni au depistat şi condus la cercetări un bărbat, bănuit de comiterea a două infracţiuni de furt calificat.
 
Astfel, la data de 11/12 septembrie a.c., acesta ar fi pătruns în locuinţa unei persoane de unde ar fi sustras 300 de lei, iar la data de 13 septembrie a.c., ar fi sustras o butelie de aragaz din locuinţa unei femei.
 
Prejudiciul a fost recuperat în totalitate.
 
În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul bănuit de cele două fapte de furt a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore şi introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.
 
La data de 16 septembrie a.c., acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni cu propuneri legale.
 
 
ACŢIUNE PENTRU SIGURANŢA PARTICIPANŢILOR LA TRAFIC
 
La data de 15 septembrie ac, în intervalul orar 14.30-21.30, poliţiştii Biroului Rutier Iaşi au organizat şi desfăşurat o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere.
 
Au fost aplicate 41 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de de 16.385 lei, dintre care 7 pentru neacordare prioritate pietoni, 1 pentru neacordare prioritate vehicule. Au fost reţinute 9 permise de conducere şi retrase 2 certificate de înmatriculare.
 
A fost constatată o infracţiune.
 
Spre exemplu, un bărbat, de 39 ani a condus un auto pe str. Libertăţii, din mun. Iaşi, iar la trecerea de pietoni nu a acordat prioritate de trecere unui grup de pietoni angajaţi în traversarea străzii pe marcajul pietonal. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 580 lei şi reţinerea permisului de conducere pentru 30 de zile.
 
ACTIVITIATE PREVENTIVĂ A POLIŢIŞTILOR DE LA BIROUL DE SIGURANŢĂ ŞCOLARĂ
 
La data de 15 septembrie a.c., poliţiştii Biroului de Siguranţă Şcolară Iaşi au desfăşurat o activitate de informare cu elevii colegiului Tehnic “M. Sturdza” Iaşi cazaţi în căminul instituţiei.
 
Astfel, elevilor le-au fost transmise informaţii legate de drepturile şi obligaţiile de care beneficiază în incinta unităţii de învăţământ, în imediata apropiere a acesteia sau în căminul internat, cu accent pe respectarea Regulamentului de Ordine Interioară, recomandări preventive privind evitarea implicării în activităţi infracţionale (comiterea de furturi, acte de violenţă, consum de alcool, de substanţe interzise).
 
Totodată, au fost purtate discuţii pe marginea unor cazuri concrete, elevii fiind îndrumaţi să contacteze reprezentanţii unităţii de învăţământ, atunci când situaţia o impune.
 
La activitate au participat peste 100 de elevi şi 2 cadre didactice.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii