Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:10 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă -Acțiuni ale poliției ieşene pentru siguranța cetățenilor

ro

26 Aug, 2021 09:40 586 Marime text
Nr. 68.593 din 26 august 2021   
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
ACȚIUNI ALE POLIȚIEI IEŞENE PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR
 
În data de 25 august a.c., polițiștii ieşeni au intervenit la peste 90 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 260 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 15 infracțiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acționat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 5 acțiuni și s-a intervenit la 93 de evenimente, dintre care 83 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităților au fost sesizate 19 infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 262 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 75.600 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 23 de permise de conducere şi au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.
 
 
 
ARESTAT PREVENTIV PENTRU FURT
 
Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi au identificat un bărbat de 48 de ani, cercetat pentru furt.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 14 august a.c., în timp ce se afla într-o staţie de tramvai din municipiul Iaşi, acesta i-ar fi sustras unui alt bărbat, 700 de lei din rucsac.
 
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 25 august a.c., bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost reţinut de poliţişti, pentru 24 de ore.
 
Ulterior, bărbatul a fost prezentat, cu propuneri legale, Judecătoriei Iaşi, instanţă care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.
 
Cercetările continuă.
 
 
REŢINUT PENTRU REFUZUL SAU SUSTRAGEREA DE LA PRELEVAREA DE MOSTRE BIOLOGICE
 
La data de 25 august a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Popricani au reţinut pentru 24 de ore, un bărbat de 42 de ani, cercetat pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 25 august a.c., acesta ar fi condus un autoturism, pe raza comunei Ţigănaşi şi ar fi acroşat un alt auto, rezultând doar pagube materiale, iar ulterior ar fi părăsit locul accidentului.
 
În scurt timp, bărbatul a fost identificat de poliţişti, iar în urma testării sale cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Acesta a refuzat să fie condus la o unitate medicală, unde să îi fie prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
La data de 26 august a.c., bărbatul va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.
Cercetările continuă.
 
 
CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO, FIIND SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI
 
Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 6 Poliţie Iaşi efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în noaptea de 25 spre 26 august a.c., un tânăr de 26 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iaşi, fiind sub influenţa alcoolului şi ar fi intrat în coliziune cu un stâlp de iluminat public.
 
În urma testării tânărului de 26 de ani cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările continuă.
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii