Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:15 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - Acțiuni ale poliției ieşene pentru siguranța cetățenilor

ro

17 Jun, 2021 14:37 516 Marime text
Nr. 68.473 din 17 iunie 2021   
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
 
ACȚIUNI ALE POLIȚIEI IEŞENE PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR
 
În data de 16 iunie a.c., polițiștii ieşeni au intervenit la peste 110 evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 240 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 20 de infracțiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acționat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 6 acțiuni și s-a intervenit la 111 evenimente, dintre care 95 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităților au fost sesizate 24 de infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 246 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 96.480 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 13 permise de conducere şi au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.
 
 
 
UPDATE://REŢINUT DE POLIŢIŞTI PENTRU FURT CALIFICAT
 
Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi au identificat un bărbat de 42 de ani, bănuit de comiterea infracţiunii de furt calificat.
 
Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, la data de 8 iunie a.c., în timp ce se deplasa cu un mijloc de transport în comun, pe raza municipiului Iaşi, i-ar fi sustras telefonul mobil unui bărbat de 76 de ani, cauzându-i un prejudiciu de aproximativ 1.000 de lei.
 
La data de 15 iunie a.c., bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost condus la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.
 
La data de 16 iunie a.c., bărbatul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, instanţă care a dispus faţă de acesta măsura prevetivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.
 
Cercetările continuă.
 
 
2.000 DE ŢIGARETE SUSCEPTIBILE A PROVENI DIN CONTRABANDĂ, RIDICATE DE POLIŢIŞTI
 
La data de 16 iunie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au depistat, pe raza oraşului Târgu Frumos, un bărbat de 61 ani, în timp ce deţinea ţigarete, susceptibile a proveni din contrabandă.
 
Astfel, în urma controlului efectuat au fost identificate 2.000 de ţigarete, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar cercetările continuă.
 
 
REŢINUŢI PENTRU INFRACŢIUNI LA REGIMUL RUTIER
 
La data de 16 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Miroslava au reţinut pentru 24 de ore, un tânăr de 20 de ani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în seara de 15 spre 16 iunie a.c., tânărul ar fi condus un autoturism, pe raza localităţii Voroveşti, fără a deţine permis de conducere şi fiind sub influenţa alcoolului, în urma testării sale cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
La data de 17 iunie a.c., tânărul va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.
 
Cercetările continuă.
  
La data de 16 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Miroslava au reţinut pentru 24 de ore, un bărbat de 46 de ani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 16 iunie a.c., bărbatul ar fi condus un autoturism, pe raza comunei Miroslava şi ar fi acroşat un alt auto, în urma impactului rezultând doar pagube materiale, după care ar fi plecat de la faţa locului, fiind depistat ulterior de poliţişti.
 
Din verificările efectuate s-a constatat că bărbatul are permisul de conducere reţinut.
 
De asemenea, în urma testării acestuia cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice de singe, în vederea stabilirii alcoolemiei.
La data de 17 iunie a.c., bărbatul va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.
 
Cercetările continuă.
 
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, FIIND SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI
 
La data de 16 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău şi Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Hârlău au depistat un bărbat de 34 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 280B, în comuna Cucuteni, fiind sub influenţa alcoolului.
 
În urma testării acestuia cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
Cercetările continuă.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii