Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:14 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 04.06.2021

ro

04 Jun, 2021 11:14 954 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
 
 
 
ACȚIUNI ALE POLIȚIEI IEŞENE PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR
 
În data de 03 iunie a.c., polițiștii ieşeni au intervenit la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 200 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 10 de infracțiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acționat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 10 acțiuni și s-a intervenit la 112 de evenimente, dintre care 93 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităților au fost sesizate 18 infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 242 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 71.105 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 22  permise de conducere şi au fost retrase 12 certificate de înmatriculare.
 
 
 
 
UPDATE://CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI SAU A ALTOR SUBSTANŢE
 
La data de 01 iunie a.c., poliţiştii Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Miroslava au depistat pe DJ 248 A, pe raza satului Ţibana un auto ce ar fi fost condus de  un tânăr, de 26 ani, care nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Acesta nu a oprit la semnalul poliţiştilor, fiind necesară urmărirea sa.
Tânărul a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că autoturismul are I.T.P.-ul expirat şi nu deţine poliţă R.C.A.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui auto sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea unui auto fără permis de conducere.
Pentru lipsă R.C.A. şi I.T.P. expirat, s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă şi reţinerea plăcuţelor cu numerele de înmatriculare.
În baza probatoriului administrat în cauză, tânărul bănuit de comiterea faptelor a fost reţinut de poliţiştii Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Miroslava pentru 24 de ore şi introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.
La data de 03 iunie a.c., acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, instanţa dispunând arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.
Cercetările continuă.
 
 
 
 
UPDATE://CERCETAŢI PENTRU FURT CALIFICAT, REŢINUŢI DE POLIŢIŞTI
 
Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Urbană Iaşi au depistat în flagrant şi condus la cercetări  doi bărbaţi bănuiţi de comiterea infracţiunii de furt calificat.
Astfel, la data de 02 iunie a.c., în jurul orei 13.00, cei doi bărbaţi, de 22, respectiv 40 ani au fost depistaţi în flagrant de poliţişti după ce ar fi sustras 3 calorifere, un compressor auto, un aparat de sudură, două discuri de frână, cutii cu rulmenţi şi alte piese auto din curtea unei persoane din mun. Iaşi.
În baza probatoriului administrat în cauză, cei doi au fost reţinuţi de poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Urbană Iaşi pentru 24 de ore şi introduşi în Arestul I.P.J. Iaşi.
La data de 03 iunie a.c., persoanele au fost prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi care a dispus plasarea lor sub control judiciar pentru 60 de zile.
Prejudiciul a fost recuperat şi predat părţii vătămate.
Cercetările continuă.
 
CERCETAT PENTRU FURT, REŢINUT DE POLIŢIŞTI
 
La data de 03 iunie a.c., poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Iaşi au fost sesizaţi de către agenţii de pază de la un magazin din mun. Iaşi, despre faptul că un bărbat a sustras bunuri din unitatea comercială.
Din primele verificări a rezultat faptul că, bărbatul de 34 ani ar fi sustras din magazin două geci în valoare de 1.259 lei.
Prejudiciul a fost recuperat şi predat părţii vătămate.
În cauză a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.
În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reţinut de poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Urbană Iaşi pentru 24 de ore şi introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.
Cercetările continuă.
 
ACŢIUNE PENTRU SIGURANŢA PARTICIPANŢILOR LA TRAFIC
 
La data de 03 iunie a.c., poliţiştii Biroului Rutier Iaşi au organizat şi desfăşurat o acţiune pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în special a celor produse pe fondul nerespectării regulilor de circulaţie de către pietoni şi biciclişti.
Au fost aplicate 24 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 7.540 lei, dintre care 3 pentru abateri comise de pietoni, 1 abatere comisă de un biciclist, 1 pentru telefonie mobilă, iar restul pentru alte abateri.
Spre exemplu, un bărbat de 41 ani a traversat Bulevardul Vasile Lupu prin loc nepermis pietonilor, fiind sancţionat cu amendă în cuantum de 290 lei  conform O.U.G. nr. 195/2002.
 
CERCETAT PENTRU REFUZ DE RECOLTARE PROBE BIOLOGICE
 
La data de 03 iunie a.c., în jurul orei 02.00, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Iaşi au depistat un bărbat, de 41 ani, care conducea un auto, pe str. Sărărie din mun. Iaşi, care în momentul opririi a schimbat locul cu o femeie.
Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a refuzat să-i fie prelevate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice.
Cercetările continuă.
 
 

 
CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO AVÂND DREPTUL DE A CONDUCE VEHICULE SUSPENDAT
 
La data de 03 iunie a.c., în jurul orei 20.00, poliţiştii Biroului Rutier Iaşi au depistat un bărbat, de 53 ani, care conducea un auto, pe raza municipiului Iaşi, pe str. Palat folosind telefonul mobil fără să utilizeze un sistem de tip “mâini libere”.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, a rezultat faptul că acesta are permisul de conducere suspendat.
În cauză a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO AVÂND DREPTUL DE A CONDUCE VEHICULE SUSPENDAT
 
La data de 03 iunie a.c., în jurul orei 07.00, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Ciurea au depistat un bărbat, de 53 ani, care conducea un auto, pe raza comunei Mironeasa  deşi ar avea permisul de conducere suspendat.
Astfel, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, a rezultat faptul că acesta are dreptul de a conduce autovehicule suspendat.
În cauză a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
ACTIVITATE PREVENTIVĂ  ÎN COLABORARE CU SERVICIUL NAŢIONAL DE PROBAŢIUNE IAŞI
 
La data de 03 iunie a.c., la invitaţia Direcţiei Naţionale de Probaţiune, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, Serviciului Rutier  împreună cu reprezentanţi ai Serviciului de Probaţiune Iaşi au desfăşurat o activitate informativ-preventivă destinată persoanelor care au comis infracţiuni  contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.
Au fost prezentate teme precum:
diferenţa dintre contravenţie şi infracţiune;
răspunderea penală;
formele vinovăţiei;
consecinţele juridice ale repetării comportamentului infracţional;
reabilitarea;
 La activitate au participat 15 persoane care au avut un rol activ, povestind din experienţa proprie a infracţiunii săvârşite.
 
ACTIVITATE PREVENTIVĂ A POLIŢIŞTILOR IEŞENI
 
La data de 03 iunie a.c., în cadrul proiectului IMPACT STOP BULLYNG, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Biroului de Siguranţă Şcolară Iaşi împreună cu reprezentanţii Asociaţiei ROR au desfăşurat o activitate preventivă de tip prezentare/dezbatere la Liceul “Vasile Alecsandri” din mun. Iaşi.
În cadrul activităţilor s-a discutat despre bullying și cyberbullying, cauzele acestor fenomene și formele de agresiune întânite.
 
De asemenea, elevii au primit informații despre noțiunea de infracțiune și răspunderea penală a minorilor.
 
Totodată, au fost prezentate influențele anturajului asupra comportamentului minorilor şi modalităţile de reacţie pentru situaţii concrete, menite a reduce riscul de victimizare.
 
La activitate au participat 60 de elevi şi 4 cadre didactice.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii