Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:18 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă -30.07.2021

ro

30 Jul, 2021 11:58 939 Marime text
Nr. 68.560 din 30 iulie 2021   
 
 
BULETIN DE PRESĂ

ACȚIUNI ALE POLIȚIEI IEŞENE PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR
 
În data de 29 iulie a.c., polițiștii ieşeni au intervenit la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 200 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate 30 de infracțiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acționat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 4 acțiuni și s-a intervenit la 105 evenimente, dintre care 98 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităților au fost sesizate 30 de infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 206 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 134.492 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 20 de permise de conducere şi au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.
 
 
 
CERCETAŢI DE POLIŢIŞTI PENTRU FURT CALIFICAT
 
La data de 29 iulie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi, Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Hârlău şi Secţiei nr. 7 Poliţie Rurală Târgu Frumos au efectuat o percheziţie domiciliară, în comuna Balş, în cadrul unor dosare penale de furt calificat.
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, în noaptea de 24 spre 25 iulie a.c., un tânăr de 19 ani ar fi pătruns într-un magazin din comuna Cotnari şi ar fi sustras aproximativ 3.500 de lei.
De asemenea, în noaptea de 26 spre 27 iulie a.c., un alt tânăr de 18 ani ar fi pătruns într-o farmacie din comuna Belceşti, de unde ar fi sustras aproximativ 1.000 de lei, iar dintr-o maşină parcată în curtea unei locuinţe ar fi sustras 250 de lei.
În urma percheziţiei, au fost ridicate mai multe bunuri care ar fi fost folosite în activitatea infracţională.
De asemenea, cei doi tineri au fost conduşi la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, aceştia au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore.
Astăzi, 30 iulie a.c., cei doi tineri vor fi prezentaţi, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.
Cercetările continuă.
 
CERCETAT PENTRU INFRACŢIUNI LA REGIMUL RUTIER

 
Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi vătămare corporală din culpă.
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 29 iulie a.c., un bărbat de 43 de ani ar fi condus un autoturism, în municipiul Iaşi, fiind sub influenţa alcoolului, în urma testării sale cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat şi ar fi intrat în coliziune cu un alt auto.
În urma impactului, o tânără de 22 de ani, pasageră în primul autoturism a fost rănită.
Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările continuă.
 
CERCETAT PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI
 
Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie Rurală Iaşi efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 29 iulie a.c., un bărbat de 67 de ani ar fi condus un autoturism, dinspre Iaşi către Tomeşti, fiind sub influenţa alcoolului şi ar fi acroşat 4 autoturisme.
În urma testării sale cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările continuă.
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, FIIND SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI

 
La data de 29 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău au depistat un bărbat de 38 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe DE58 în localitatea Maxut, fiind sub influenţa alcoolului.
În urma testării bărbatului a rezultat o valoare de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
Cercetările continuă.
 
ACTIVITATE PREVENTIVĂ A POLIŢIŞTILOR IEŞENI
 
La data de 29 iulie a.c., în cadrul campaniei „Munca fără forme legale”, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi, împreună cu reprezentanţi ai A.N.Î.T.P. Iaşi au desfăşurat o activitate informativ-preventivă, la Centrul de Servicii Sociale „Mihail Sadoveanu”, din municipiul Paşcani, beneficiari fiind 40 de persoane.
În cadrul activităţii au fost transmise informaţii privind siguranţa în mediul online şi prevenirea traficului de persoane.
Astfel, celor prezenţi li s-a recomandat să evite postarea datelor şi fotografiilor personale în mediul online, le-au fost oferite informaţii despre anturaj şi influenţele acestuia, formele de exploatare, modalităţi de recrutare şi recomandări preventive.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii